Doe mee in Den Bosch!

Een Quiet Community, daaraan leveren financiers, sponsors en supporters allen hun bijdragen. En de members niet te vergeten; velen van hen dragen actief bij als vrijwilliger. Financiers zorgen ervoor dat een Quiet Community een kantoor en een beperkt aantal medewerkers kan betalen. Lokale sponsors – bedrijven en organisaties – stellen regelmatig belangeloos een gratis product, dienst of verwennerij ter beschikking van de Quiet-members. Als privépersoon kun je supporter van Quiet Community worden door je tijd en/of vaardigheden in te brengen.

Hoe kan ik meedoen?

We vragen ondernemers en andere potentiële sponsors om een dienst, product of verwennerij gratis aan te bieden. In Tilburg zijn er al ruim 300 sponsoren die dit belangeloos doen. We zijn ervan overtuigd dat deze maatschappelijke betrokkenheid ook in Den Bosch bestaat. Omdat ook hier beseft wordt dat steeds meer mensen structureel geld te kort komen om volwaardig mee te kunnen draaien. De Quiet-members zijn in Den Bosch allemaal bekend bij één van de partners van het Netwerk tegen Armoede, en dan heb je geen geld voor extraatjes. Dat is ook de reden dat we niet met kortingsbonnen werken.

De Quiet-members krijgen via een digitaal platform aanbiedingen in hun voorkeurscategorieën toegezonden. Als zij weigeren, krijgen ze snel een volgende aanbieding. Als ze een aanbieding accepteren, melden ze zich bij een sponsor met een couponcode of maken ze een afspraak om het aanbod te verzilveren. Als dat is gebeurd, duurt het twee maanden voor de member weer een aanbieding krijgt.

Sponsors en supporters zijn, zo merken wij, niet uit op eigenbelang, publiciteit of zelfverheerlijking. Gewoon met zijn allen iets doen aan de stille armoede, daar gaat het om. We gaan er dan ook vanuit dat sponsors Quiet-members tegemoet treden als gewone klanten, met begrip en discretie. Gaat er een keer iets mis? Meld het ons via denbosch@quiet.nl, dan kijken we samen wat wijsheid is.

‘Belangeloos geven’, dat betekent dat Quiet geen tegenprestatie in het vooruitzicht stelt. Toch loopt het vaak anders: members die enthousiast zijn over een product, dienst of ontvangst sturen ons kopij voor de zogeheten ‘Geluksmomenten’ op onze blog en de Facebook-pagina. Daar – en in diverse lokale media – wordt veel aandacht besteed aan sponsor(actie)s met een speciale motivatie. Maar… we belóven niks!

Ik wil helpen

Wil je een Quiet-gezin verwennen in je restaurant of lunchroom, eens per maand of zelfs vaker? Geweldig, zeer welkom! Net als een gratis juridisch advies, yogales, knipbeurt, wellnessbeleving, taalles, pedicuresessie, fietsreparatie, theaterkaartje… kortom, alles wat armoede voor onze members iets draaglijker maakt.

 

Ik wil member worden

Nieuwe members worden aangedragen door partners van het Netwerk tegen Armoede, zoals Leergeld, Divers, Juvans, Humanitas, Copernikkel etc. (voor een volledig overzicht kijk je op www.netwerktegenarmoede.nl). Zij geven jouw naam per e-mail aan ons door. Vervolgens ontvangen wij je voor de inschrijving graag persoonlijk tijdens een inloopochtend. Cliënten van de Voedselbank kunnen zich, op vertoon van hun pasje, rechtstreeks tijdens een inloopochtend bij ons inschrijven.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de Quiet-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Bedankt, je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief van Quiet!

Pin It on Pinterest