Doe mee in Groningen!

Een Quiet Community, daaraan leveren financiers, sponsors en supporters allen hun bijdragen. En de members niet te vergeten; we hopen dat ook bij de Quiet Community Groningen velen van hen bij gaan dragen als vrijwilliger. Financiers zorgen ervoor dat een Quiet Community een kantoor en een beperkt aantal medewerkers kan betalen. Lokale sponsors – bedrijven en organisaties – stellen regelmatig belangeloos een gratis product, dienst of verwennerij ter beschikking van de Quiet-members. Als privépersoon kun je supporter van Quiet Community worden door je tijd en/of vaardigheden in te brengen. Of door simpelweg geld te doneren.

Ik wil helpen

Wil je een Quiet-gezin verwennen in je restaurant of lunchroom, eens per maand of zelfs vaker? Geweldig, zeer welkom! Net als een gratis juridisch advies, speeltuin, knipbeurt, wellnessbeleving, taalles, pedicuresessie, fietsreparatie, theaterkaartje… kortom, alles wat armoede voor onze members iets draaglijker maakt.

Ik wil member worden

Omdat we in Groningen pas begonnen zijn, wordt voorlopig een beperkt aantal members ingeschreven. Uiteindelijk mag iedereen die ingeschreven is bij de Voedselbank lid worden van Quiet Community Groningen. De doelstelling is om langzamerhand steeds meer mensen in armoedesituaties in te schrijven, zodat zij kunnen meedoen.

Hoe kan ik meedoen?

In Groningen gaat Quiet deze zomer de straat op. We vragen ondernemers en andere potentiële sponsors om een gratis dienst, product of verwennerij aan te bieden. In Tilburg zijn er al ruim 300 sponsoren die dit belangeloos doen. We zijn ervan overtuigd dat deze maatschappelijke betrokkenheid ook in Groningen bestaat. Omdat ook hier beseft wordt dat steeds meer mensen structureel geld te kort komen om volwaardig mee te kunnen draaien. De Quiet-members staan in Groningen allemaal ingeschreven bij de Voedselbank, en dan heb je geen geld voor extraatjes. Dat is ook de reden dat we niet met kortingsbonnen werken.

De Groningse Quiet-members krijgen straks via een digitaal platform aanbiedingen in hun voorkeurscategorieën toegezonden. Als zij weigeren, krijgen ze snel een volgende aanbieding. Als ze een aanbieding accepteren, melden ze zich bij een sponsor met een couponcode of maken ze een afspraak om het aanbod te verzilveren. Als dat gebeurd is, duurt het twee maanden voor de member weer een aanbieding krijgt.

Sponsors en supporters zijn, zo merken wij, niet uit op eigenbelang, publiciteit of zelfverheerlijking. Gewoon met zijn allen iets doen aan de stille armoede, daar gaat het om. We gaan er dan ook vanuit dat sponsors Quiet-members tegemoet treden als gewone klanten, met begrip en discretie. Gaat er een keer iets mis? Meld het ons via marjan@quiet.nl dan kijken we samen wat wijsheid is.

‘Belangeloos geven’, dat betekent dat Quiet geen tegenprestatie in het vooruitzicht stelt. Toch loopt het vaak anders: members die enthousiast zijn over een product, dienst of ontvangst sturen ons kopij voor de zogeheten ‘Geluksmomenten’ op onze blog en de Facebook-pagina. Daar – en in diverse lokale media – wordt veel aandacht besteed aan sponsor(actie)s met een speciale motivatie. Maar… we belóven niks!

Doneer

De Stichting Quiet 500 is een zogeheten ANBI, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Om daarvoor in aanmerking te komen, kun je het beste eerst contact opnemen via deze link. Geen interesse in die aftrek? Dan mag je je je bijdrage meteen overmaken op rekening NL19 RABO 0117 3698 10 van Stichting Quiet 500, onder vermelding van Quiet Community Groningen.

Wil je sponsor of supporter worden?
Neem contact op!

Natascha Huiszoon

natascha@quiet.nl
Quiet Community Groningen
Postbus 54
9990 AB Middelstum

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de Quiet-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Bedankt, je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief van Quiet!

Pin It on Pinterest