Doe mee in Maastricht!

In 2015 is de eerste Quiet Community in Tilburg van start gegaan. In 2017 start ook in Maastricht een Community, net als in Groningen en Den Bosch. Elke Community werft lokale sponsors om haar ‘members’ om beurten via een digitaal systeem iets aan te bieden wat ze normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast wil Quiet mensen in armoedesituaties de kans geven om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Ik wil helpen

Wil je een Quiet-gezin verwennen in je restaurant of lunchroom, eens per maand of zelfs vaker? Geweldig, zeer welkom! Net als een gratis juridisch advies, yogales, knipbeurt, wellnessbeleving, taalles, pedicuresessie, fietsreparatie, theaterkaartje… kortom, alles wat armoede voor onze members iets draaglijker maakt.

Ik wil member worden

In aanvang mogen alle mensen die staan ingeschreven bij de Voedselbank Limburg-Zuid en woonachtig zijn in Maastricht zich gratis inschrijven bij de Quiet Community Maastricht. Via de voedselbank krijg je een inschrijfformulier. Daarop vul je naast je naam en contactgegevens ook je interesses in, zodat je aanbiedingen krijgt die bij jou passen.

Hoe kan ik helpen?

Maak een afspraak met Mardoeka Christensen (06-38311031) of Kees Smit (06-11511866) en zij zullen je alles uitleggen en helpen bij de inschrijving. Ook kunnen zij adviseren rondom de aanbieding en bijbehorende voorwaarden.

Het aanbod wordt opgenomen in ons systeem. Op basis van voorkeuren worden alle aanbiedingen eerlijk verdeeld over alle members. Een member krijgt het aanbod en kan dit accepteren of weigeren. Bij weigeren gaat het aanbod naar een volgende member. Bij accepteren krijgt de member een couponcode of maken ze een afspraak met jou om het aanbod te verzilveren.

 • Alle aanbiedingen zijn volledig gratis.
 • Als sponsor stel je zelf de voorwaarden rondom jouw aanbieding vast.
 • Je kunt er van uitgaan dat jouw aanbod voor de volle 100% naar een member gaat.
 • Ontvang de members als gewone klanten, zo willen zij gezien worden.
 • De Quiet Community probeert je zoveel als mogelijk te ontzorgen.
 • Reclame maken voor een product, dienst of eigen onderneming op onze website is niet toegestaan.
 • De Quiet Community behoudt zich het recht voor aanbiedingen te verwijderen, als deze niet aan de voorwaarden voldoen of in strijd zijn met onze doelstellingen.

‘Belangeloos geven’, dat betekent dat Quiet geen tegenprestatie in het vooruitzicht stelt. Toch loopt het vaak anders: members die enthousiast zijn over een product, dienst of ontvangst sturen ons kopij voor de zogeheten ‘Geluksmomenten’ op onze blog en de Facebook-pagina. Daar – en in diverse lokale media – wordt veel aandacht besteed aan sponsor(actie)s met een speciale motivatie. Maar… we belóven niks!

Stuur een mail naar maastricht@quiet.nl.

Hoe kan ik meedoen?

Lokale sponsors en supporters stellen regelmatig een gratis dienst, product of verwennerij ter beschikking. Zij doen dit belangeloos, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat ze beseffen dat steeds meer mensen structureel geld te kort komen om volwaardig te kunnen meedraaien. De Quiet-members in Maastricht staan voor het overgrote deel ingeschreven bij de Voedselbank of andere hulpinstanties, en dan heb je geen geld voor extraatjes. Dat is ook de reden dat we niet met kortingsbonnen werken.

De Maastrichtse Quiet-members krijgen via een digitaal platform aanbiedingen in hun voorkeurscategorieën toegezonden. Als zij weigeren, krijgen ze snel een volgende aanbieding. Als ze een aanbieding accepteren, melden ze zich bij een sponsor met een couponcode of maken ze een afspraak om het aanbod te verzilveren. Als dat gebeurd is, duurt het twee maanden voor de member weer een aanbieding krijgt.

In 2017 kunnen alle mensen die staan ingeschreven bij de Voedselbank Limburg-Zuid en woonachtig zijn in Maastricht zich via de voedselbank gratis inschrijven. Medewerkers van de Quiet Community zijn regelmatig aanwezig bij de uitdeelpunten om informatie te verstrekken en te helpen bij de inschrijving.

In Maastricht gaan we in het najaar van 2017 van start. Om te zorgen dat de start soepel verloopt, bouwen we het aantal members langzaam op. Zo kunnen de vrijwilligers van de Quiet goed leren omgaan met het systeem. Vanaf medio 2018 breiden we het aantal members uit en kan iedereen die in armoede leeft lid worden. We zullen dit bekend maken via deze website en vele andere kanalen.

 • Alle aanbiedingen worden gratis aangeboden.
 • Let goed op de voorwaarden bij het aanbod, om teleurstellingen te voorkomen.
 • Ons systeem zorgt er voor dat aanbiedingen zo eerlijk mogelijk over alle members verdeeld worden, op basis van aangegeven interesses.
 • Wanneer je iets krijgt aangeboden, dan mag je het weigeren, omdat je er bijvoorbeeld toch geen behoefte aan hebt. Dan wordt het product aan een andere member aangeboden.
 • De Quiet Community geeft geen enkele garantie over aangeboden artikelen en diensten. Er is ook geen mogelijkheid om een artikel te ruilen.

Doneer

Stichting Quiet Community Maastricht bezit een ANBI status. Hierdoor zijn de giften aan ons aftrekbaar voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Om daarvoor in aanmerking te komen, kun je het beste eerst contact opnemen via deze link Geen interesse in die aftrek? Dan kan je je bijdrage natuurlijk ook meteen overmaken op rekening NL 25 RABO 0321 9124 38 op naam van Stichting Quiet Community Maastricht.

Wil je sponsor of supporter worden?
Neem contact op!

Kees Smit

Quiet Community Maastricht
kees@quiet.nl
06-11511866

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de Quiet-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Bedankt, je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief van Quiet!

Pin It on Pinterest