Doe mee in Tilburg!

Een Quiet Community, daaraan leveren financiers, sponsors en supporters allen hun bijdragen. En de members niet te vergeten; velen van hen dragen actief bij als vrijwilliger. Financiers zorgen ervoor dat een Quiet Community een kantoor en een beperkt aantal medewerkers kan betalen. Lokale sponsors – bedrijven en organisaties – stellen regelmatig belangeloos een gratis product, dienst of verwennerij ter beschikking van de Quiet-members. Als privépersoon kun je supporter van Quiet Community worden door je tijd en/of vaardigheden in te brengen. Of door simpelweg geld te doneren.

Ik wil helpen

Wil je een Quiet-gezin verwennen in je restaurant of lunchroom, eens per maand of zelfs vaker? Geweldig, zeer welkom! Net als een gratis juridisch advies, yogales, knipbeurt, wellnessbeleving, taalles, pedicuresessie, fietsreparatie, theaterkaartje… kortom, alles wat armoede voor onze members iets draaglijker maakt.

Ik wil member worden

Hoe je member kunt worden, dat kan per Quiet Community verschillen. In Tilburg mag bijvoorbeeld iedereen die bij de Voedselbank ingeschreven staat lid worden, en komen inmiddels ook andere groepen in aanmerking. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen in armoedesituaties te helpen. 

Hoe kan ik meedoen?

In Tilburg is Quiet Community in korte tijd op volle toeren gaan draaien. Al ruim 300 lokale sponsors en supporters stellen regelmatig een gratis dienst, product of verwennerij ter beschikking. Zij doen dit belangeloos, vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid. Omdat ze beseffen dat steeds meer mensen structureel geld te kort komen om volwaardig te kunnen meedraaien. De Quiet-members in Tilburg staan voor het overgrote deel ingeschreven bij de Voedselbank, en dan heb je geen geld voor extraatjes. Dat is ook de reden dat we niet met kortingsbonnen werken.

De meer dan 750 Tilburgse Quiet-members krijgen via een digitaal platform aanbiedingen in hun voorkeurscategorieën toegezonden. Als zij weigeren, krijgen ze snel een volgende aanbieding. Als ze een aanbieding accepteren, melden ze zich bij een sponsor met een couponcode of maken ze een afspraak om het aanbod te verzilveren. Als dat gebeurd is, duurt het twee maanden voor de member weer een aanbieding krijgt.

Sponsors en supporters zijn, zo merken wij, niet uit op eigenbelang, publiciteit of zelfverheerlijking. Gewoon met zijn allen iets doen aan de stille armoede, daar gaat het om. We gaan er dan ook vanuit dat sponsors Quiet-members tegemoet treden als gewone klanten, met begrip en discretie. Gaat er een keer iets mis? Meld het ons via info@quiet.nl, dan kijken we samen wat wijsheid is.

‘Belangeloos geven’, dat betekent dat Quiet geen tegenprestatie in het vooruitzicht stelt. Toch loopt het vaak anders: members die enthousiast zijn over een product, dienst of ontvangst sturen ons kopij voor de zogeheten ‘Geluksmomenten’ op onze blog en de Facebook-pagina. Daar – en in diverse lokale media – wordt veel aandacht besteed aan sponsor(actie)s met een speciale motivatie. Maar… we belóven niks!

Zij gingen je voor!

Bekijk alle Tilburgse sponsors

Doneer

De Stichting Quiet 500 is een zogeheten ANBI, waardoor giften aftrekbaar zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Om daarvoor in aanmerking te komen, kun je het beste eerst contact opnemen via deze link. Geen interesse in die aftrek? Dan mag je je je bijdrage meteen overmaken op rekening NL19 RABO 0117 3698 10 van Stichting Quiet 500.

Wil je sponsor of supporter worden? Neem contact op!

Esther Croes

esther@quiet.nl
Boomstraat 131
5038 GP Tilburg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de Quiet-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte!

Bedankt, je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief van Quiet!

Pin It on Pinterest