Het is een fantastische traditie. Voor de derde keer op rij mocht een aantal Quiet-members gratis een dag naar De Efteling. Net als in 2016 en 2017 werd dit mogelijk gemaakt door de mannen van Ronde Tafel 28, onderdeel van de Nederlandsche Tafelronde. Niet zomaar een sponsor. Hun persoonlijke betrokkenheid is de sleutel, waarmee de deur naar het pretpark op zaterdag 20 oktober wijd open gezet werd voor mensen die zich normaal gesproken zo’n bezoek niet kunnen permitteren. Deze keer mochten zelfs maar liefst 100 mensen mee, nóg meer dan andere jaren al het geval was. En het was niet van ‘hier heb je de kaartjes, veel plezier ermee’, nee, de dag kreeg extra cachet door het vervoer in een luxe touringcar, de lunchpakketten voor alle gasten (mede mogelijk gemaakt door bakker Floor van Lieshout) en de sfeerverhogende aanwezigheid van een aantal schenkers.

‘Schenkers’, dat mag je ook letterlijk nemen. Mark Boeren van Ronde Tafel 28 legt uit waarom: “Elk jaar organiseren we een wijnverkoop om regionale goede doelen te ondersteunen. We doen dat onder het motto ‘dubbel schenken’, want doe je met donaties én met wijn. Met dien verstande dat we de wijn juist niet weggeven, dat begrijp je…” Het was een bijzonder goed ‘wijnjaar’ en dat verklaart het grote aantal members dat van dit geweldige initiatief mocht meegenieten. En genieten wérd het, zoals moge blijken uit de spontaan toegezonden foto’s en deze bloemlezing uit de vele enthousiaste reacties:

  • Sandria: “We hebben het superfijn gehad! Iedereen heeft genoten! Het mooie weer heeft er extra aan mee gewerkt dat het een superdag is geweest! Via deze weg wil ik iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt enorm bedanken!!!”
  • Claudia: “Het was heel mooi weer, de kids hebben genoten en mama net zo. Bedankt!”
  • Marcel, Adriel, Allison en Oriana: “Het was een superdag, erg leuk om weer eens een keer eropuit te kunnen, de kids hebben echt genoten dat is  belangrijkste. Dank jullie wel voor deze supergave dag
  • Saireny: “Het was heel leuk bij de Efteling. De kids hebben enorm genoten en we zijn het zeer dankbaar dat het mogelijk was!!!”
  • Ibrahim: “Het was prachtig. Dank je voor alles en de vriendelijkste groeten.”
  • Elody, Gillian en Ayden: “Wij hebben zeker genoten, en vonden het allemaal top geregeld.”
  • Bianca & kids: “We hebben super genoten!!”
Daar hoeven wij niets aan toe te voegen.