In deze tijd doet het sociaal isolement zich bij iederéén gevoelen. Voor mensen in armoedesituaties kunnen de huidige beperkingen nóg harder aankomen, simpelweg omdat het geld ontbreekt om afleiding te vinden.

Daarom sturen we graag en veel nieuwsbrieven met info en tips om het leven draaglijker te maken. Sinds begin deze week is daar een mooi initiatief bijgekomen. Omdat we bij Quiet Community Tilburg tijdelijk geen inloopochtend kunnen houden, willen we graag op een andere manier voeling houden met onze members. Logisch om dan te beginnen bij de ruim 200 zestigplussers onder de members, nét even kwetsbaarder voor de gevolgen van de coronacrisis.

Zo gezegd zo gedaan: een achtkoppig team van vrijwilligers ging aan de slag om hun te bellen. Gewoon om te vragen hoe het met ze ging, en om te kijken of er nog hulpvragen zijn waar Quiet een rol bij zou kunnen spelen.

Onze vrijwilligers Hanneke, Monique (op de foto netjes twee meter uit elkaar), Dina, Gwen, Emilie, Sjan, Hanny en Lilian staken al doende heel wat harten onder de riem en kregen veel positieve reacties. Els & Ton verwoordden in een e-mail mooi wat velen lieten blijken: “Bijzonder attent was het telefoontje dat we kregen waarin geïnformeerd werd hoe het met ons ging. Fijn om te horen dat Quiet in ons persoonlijk welzijn geïnteresseerd is in deze vervelende tijd. Ook u veel sterkte!”

Mocht je als zestigplusser nog niks gehoord hebben, dan zit het er dik in dat je binnenkort aan de beurt bent. Er zitten overigens meer initiatieven in de pijplijn, we houden je op de hoogte.