Na 27 jaar heeft Theo Vonk eind februari afscheid genomen als hoofd onderhoudsbedrijf bij TBV Wonen. Dat deed hij op bijzondere wijze: bij zijn afscheidsreceptie vroeg hij niet om cadeaus, maar om een gift voor Quiet Tilburg. Dankzij die actie is maar liefst €600,- gedoneerd en daar zijn wij bij de Quiet uiteraard heel blij mee.

TBV Wonen is een woningcorporatie met veel huurwoningen in Tilburg en omgeving en heeft zodoende ook veel huurders met financiële problemen. Vonk kwam door zijn werkzaamheden als hoofdonderhoudsbedrijf regelmatig bij hen op de vloer en heeft ervaren hoe lastig het is voor mensen die structureel met weinig geld rond moeten komen. Een schrijnend voorbeeld is volgens hem dat er veel gezinnen zijn die nauwelijks hun verwarming gebruiken in verband met de hoge stookkosten. Ook worden de ventilatieroosters dicht gezet om geen warmte te verliezen.

Vonk is wat dat betreft blij dat Quiet aandacht besteed aan het armoedeprobleem. TBV Wonen heeft als uitgangspunt dat zij hun huurders zo veel mogelijk helpen zodat zij niet in financiële problemen komen. Vonk had gekeken naar meerdere goede doelen, maar de noodzaak van de Quiet en dat we elkaars gedachtegoed delen, was voor hem reden genoeg om ons uit te kiezen.