“En dan wordt er op een druilerige zaterdag aangebeld. Een kerstpakket, speciaal voor mij. En wat voor een pakket…. met daarin nog een pakket…. en nog een… en zoveel… én een Rituals pakket!!”. Dit enthousiaste bericht van Miriam is een van de vele reacties die we ontvingen nadat heel veel members verrast zijn met een goedgevuld kerstpakket.

Deze actie is geheel te danken aan een groep betrokken Bosschenaren. Al vanaf de start van Quiet Den Bosch in 2017 zorgen zij er ieder jaar voor dat zoveel mogelijk members verrast worden met een kerstpakket.

Je kan wel zeggen dat het initiatief met ons is meegegroeid: Niet alleen de dozen worden met het jaar groter en zwaarder, ook de aantallen zijn enorm. Het eerste jaar werd gestart met 50 pakketten en dit jaar werden maar liefst 702 (!) kerstpakketten gevuld. Een dankbaar project, maar ook een enorme uitdaging voor de organisatie en vrijwilligers. Zo’n groot aantal pakketten vullen met artikelen van diverse leveranciers, sponsoren en donateurs vraagt om een professionele aanpak waardoor er gebruik gemaakt werd van een hal van de Brabanthallen en veel vrijwilligers.

Drie avonden stonden er gepland voor het vullen van de dozen. In iedere doos werd een kleinere doos geplaatst, gevuld door particulieren. De doos werd verder aangevuld met diverse verwennerijen, een spel of een puzzel, tickets voor het voetbal en een Rituals pakket. Deze inpakklus was dit jaar extra bijzonder en gezellig doordat het team iedere avond werd bijgestaan door een groep enthousiaste members. ‘Zo fijn om eens wat terug te kunnen doen’, was een veelgehoorde reactie.

 

Ik ben erg blij met alle lekkernijen en leuke cadeautjes. Mijn kast is lange tijd niet meer zo gevuld geweest

De klus is klaar, missie geslaagd. Het is hartverwarmend om te zien dat in onze stad nog altijd wordt omgekeken naar elkaar. Afgelopen weekend ging bij 702 Bossche huishoudens de bel en werd het enorme pakket over de drempel geschoven. Te zwaar om te tillen.

 

Ik ga liever niet in quarantaine, maar met dit pakket kan het makkelijk