“Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat zien we ook in de kappersstoel gebeuren.” En nee, eigenaresse Brigitte van Ganzewinkel doelt in dit geval niet op langer haar. “Maar wél op het gevoel dat je mensen geeft. Je zelfvertrouwen groeit. Je voelt je weer verzorgd. Het draait even alleen om jou, daar in die stoel.” Brigitte is een van de ondernemers van de actieve Winkeliersvereniging Helftheuvelpassage, die Quiet steunt. Samen met haar zakelijk compagnon Arthur van Rooij, hoefde ze geen seconde na te denken toen Yvette Hurkens vertelde over Quiet, nu zo’n twee jaar geleden. Daar wilden ze wel aan meedoen. Brigitte: “Die aandacht verdient iedereen, maar kan niet iedereen zich veroorloven. Hoe fijn is het als we een keer per maand een member blij kunnen maken met een stukje luxe of een verzorgd kapsel bij een belangrijke afspraak.”

 

Aandacht verdient iedereen

Schijnveiligheid
Brigitte ziet de tweedeling in de maatschappij qua koopkracht steeds groter worden. “Ik maak me geen illusies. Iedereen kan zo in een andere situatie belanden. Je hebt het niet altijd in de hand. Je waant je veilig, maar dat is een schijnveiligheid. Door de coronacrisis moest de deur ineens negen weken op slot. Zoiets raakt elke ondernemer die het overkomt.”

Zij blij, wij blij
Toen de deur weer open mocht, liep het een paar weken storm voor Brigitte, Arthur en hun team, maar daarna is het rustiger dan voorheen door het wegvallen van bruiloften en feesten. In die zin is er wel iets veranderd, “Natuurlijk houden we ons aanbod voor Quiet in stand. Juist zij die het niet breed hebben, gunnen we dat betere gevoel aan de binnenkant, door een goed geknipte coupe. Members blij en gelukkig zien vertrekken, maakt ons ook blij.”

Dank aan alle sponsoren
Quiet is Beaucoupe Kapsalon als sponsor ontzettend dankbaar. Yvette: “Zij waren de eerste ondernemers van Winkelcentrum de Helftheuvel die hun diensten aanboden. Ook waren Quiet members direct weer welkom na de lockdown. Dat siert hen. Maar we zijn nog veel meer ondernemers dankbaar. Denk aan Keurslager Pieter Verhoeven of Gery de Bruin van Modehuis de Bruin. En zo zijn er nog meer: Anny van Buul, Cell City, Fruit Company, Koll’s eten en drinken, Pearle Opticiens, Rebrown, Kippie en Supervlaai. Partners waar we op mogen rekenen en die soms net het verschil maken voor onze members.”

Beaucoupe Kapsalon
Helftheuvelpassage 94, ’s-Hertogenbosch.
(073) 624 04 60
info@beaucoupekapsalon.nl

Tekst: Wilma van Rooijen