Bourgondisch ’s-Hertogenbosch is een evenement dat al 30 jaar lang mensen laat genieten van het culinaire dat de stad te bieden heeft. 50 members mochten aanschuiven en meegenieten. Quiet vrijwilliger Mark van der Stroom was erbij, verzamelde reacties en schreef er onderstaande blog over.

Ruud: “Fijn dat wij dankzij Quiet toch de mogelijkheid hebben gekregen om deel te nemen aan dit evenement. Niet alleen dit evenement maar alles wat Quiet doet om mensen de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan evenementen en onder de mensen te komen waarderen wij zeer! We hebben al wat gerechten mogen proberen en het eten is heerlijk!”

Ik heb een leuk gesprek gehad met Ilse over de verschillende gebeurtenissen die hebben geleid tot het aangewezen zijn op de voedselbank en het aanmelden bij Quiet Community. Op dat moment werd het voor mij weer eens duidelijk dat heel veel zaken die voor mij als vanzelfsprekend zijn, ineens veel lastiger zijn om in te passen in je dagelijks leven op het moment dat het geld gaat kosten wanneer je een klein budget hebt. En dan hebben we het niet alleen over de boodschappen of over het kopen van kleding. Nee, we hebben het dan zelfs over het uitgeven van 4 euro die nodig is om de auto op het transferium neer te kunnen zetten en met de bus naar de stad te gaan om op een vrijdagochtend gezellig koffie te gaan drinken bij Quiet.

 

Op zo’n moment is voor mij duidelijk dat ik blij moet zijn met wat ik heb.

De inloopochtend bij Quiet is een van de dingen die ze organiseren om mensen de kans te geven om er even op uit te gaan, te praten met mensen en er gewoon even uit te zijn. Maar ook over die 4 euro moet goed worden nagedacht, want het is zomaar mogelijk dat er iets anders voor moet worden uitgesteld of zelfs moet worden afgezegd.

Huub: “De deelname aan het evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch was een mooie gelegenheid om mijn Belgische vriendin mee te nemen naar een etentje. Dates zijn prima mogelijk zonder dat je geld hoeft uit te geven, maar dit maakt het net even wat meer bijzonder en daar kan je dan weer even aan terugdenken zodat je nog kan nagenieten van het fijne gevoel.”

Op zo’n moment is voor mij weer eens heel duidelijk dat ik erg blij moet zijn met alles wat ik heb en dat ik het erg goed heb. En tevens… dat ondanks dat het in Nederland zo goed gaat, er genoeg mensen zijn die initiatieven zoals Quiet Community hard nodig hebben om dingen te kunnen doen die voor zovelen van ons vanzelfsprekend zijn.

Van de 50 mensen die Quiet blij heeft kunnen maken met een voucher, heb ik niet iedereen kunnen spreken, maar de mensen die ik wel hebben kunnen spreken, waren het over één ding allemaal eens; we zijn blij wat Quiet Community doet en we waarderen die inzet zeer!