Fotografie: Mirella Beau

Wanneer we binnenlopen bij dé onafhankelijke autoverhuurmaatschappij in de regio Zuid-Holland-Zuid, staat de goedlachse Floris Moons (46) ons al op te wachten. Hij is Operational Manager bij AA Rental waar hij al bijna 23 jaar werkzaam is. Sinds de start is dit Dordtse bedrijf al sponsor van Quiet Drechtsteden en zorgen zij altijd voor passen vervoer.

De organisatie heeft een vloot van zo’n 900 voertuigen en richt zich op zowel de zakelijke als particuliere verhuur van bedrijfswagens en personenauto’s. De sympathieke Floris heeft veel plezier in zijn werk, maar geniet ook van het leven. Hij tennist veel, zet zich met veel plezier in als vrijwilliger bij zijn eigen tennisclub en geniet van zijn gezin.

Toen AA Lease en AA Rental werden benaderd om sponsor te worden van Quiet Drechtsteden, wilde zij direct mee doen. ‘We waren destijds onder andere sponsor van de lokale Voedselbank en Stichting Geef ’t Dordt’, geeft Floris aan. ‘De Voedselbank zorgt voor de belangrijkste levensbehoefte, namelijk voedsel waarbij Geef ’t Dordt zich richt op de basisbehoeften in huis zoals een bed of koelkast. Jullie geven deze mensen het extraatje waarop ze moeten bezuinigen en de kans om toch mee te doen aan de maatschappij. Dat maakt voor mij de cirkel rond’.

‘Voor ons is maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk’ vertelt Floris. AA Rental en AA Lease (zusterbedrijven) zetten zich al jaren in voor goede doelen, zoals de Roparun maar ook voor lokale stichtingen en sportverengingen. Daarnaast heeft Floris regelmatig leerlingen van de Hans Petrischool als stagiair. ‘Ons steentje bijdragen aan de maatschappij vinden we als organisatie vanzelfsprekend, maar ook leuk. Je kan het probleem niet zelf oplossen, maar je kan wel helpen om het beter te maken’.

Wanneer er wordt gevraagd naar de samenwerking met Quiet Drechtsteden, begint Floris te lachen. ‘De samenwerking en het contact met de meiden van Quiet verloopt zeer goed’, geeft hij aan. Vaak krijg ik een omschrijving van de spullen die ze gaan halen, op basis daarvan zoeken wij passend vervoer. Van het vervoeren van meubels tot honderden kerstbomen en damestasjes, we hebben al veel voorbij zien komen en hopen nog vaker te mogen helpen’.