Werknemers van Alfa Accountants en Adviseurs in Groningen en Assen hebben in januari samen met alle 35 Alfa-kantoren meegedaan aan een sportchallenge; ‘Samen bewegen voor het goede doel’. Een maand lang hebben de collega’s gefietst, hardgelopen en gewandeld en zijn daarbij de strijd aangegaan tegen de andere kantoren van Alfa om de meeste bewegingsminuten te behalen. De drie winnende kantoren hebben een bedrag ontvangen voor het goede doel. Dit initiatief is opgezet om elkaar te stimuleren om te bewegen en zo vitaal en gezond te blijven, maar ook om in verbinding met elkaar te blijven staan.

Tekst: Nicole Ensing

Nicole Ensing en Esther Krikke, medewerkers van Alfa in Groningen vertellen: “We merken allemaal dat het tijdens de lockdown best een uitdaging kan zijn om aan voldoende beweging te komen. Het wordt makkelijker als je dan allemaal samen in beweging komt. Wij hebben binnen Alfa 35 kantoren en de collega’s in Groningen en Assen zijn de uitdaging aangegaan. Wij hebben daarmee de tweede prijs in de wacht gesleept! Super trots hoe iedereen zich heeft ingezet tijdens deze challenge en mooi om te zien dat de strijd onderling en tegen de andere kantoren met elkaar werd aangegaan. Met een bedrag van 500 euro mochten wij een schenking doen aan een goed doel.”

Lokale goede doelen: Quiet Groningen en MartiniZorg

Alfa vindt het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en draagt graag op verschillende manieren haar steentje bij. “Wij hebben gekozen om het gewonnen geldbedrag te doneren aan Quiet Groningen en MartiniZorg. Van het geldbedrag hebben we spelletjes gekocht bij WirWar spelletjes & puzzels uit Groningen”, vertellen Nicole en Esther.
Alfa is via Irma Noorbergen van Omarm Groningen, in contact gebracht met Marjan van Quiet Community Groningen. Quiet zet zich in voor lokale armoedesituaties in heel Nederland. “Een mooi doel dat veel aandacht verdient, zeker in deze tijd”, vult Nicole aan.

 

Persoonlijke overhandiging

Esther en Nicole van Alfa hebben de spelletjes persoonlijk overhandigd bij Quiet. Ze werden enthousiast ontvangen. Marjan: “Wat een mooie en inspirerende actie. We kunnen veel members blij maken met deze leuke spelletjes!”