Sinds december 2018 is Alex Verburg, eigenaar van restaurant Post, sponsor van Quiet Drechtsteden. “Ik vond het een heel goed initiatief”, zegt hij terugdenkend aan 2018. En dat vindt hij nog steeds. Inmiddels heeft hij al meerdere members verblijd met een heerlijk diner.

“Supergezellig. Heerlijk gegeten. Heel erg bedankt Post.” Dit is een van de vele positieve reacties. Al sinds zijn zestiende is Alex kok. “Ik ben erg familiair en wil mensen blij maken met eten. Daarom gun ik dat mensen die nooit uiteten kunnen, dat toch wel een keer kunnen doen.”

“Eten is feest”

Volgens Alex is het fijn om te delen en moet uiteten gaan voor iedereen toereikend zijn. Hij is zich er heel erg van bewust hoe armoede mensen kan raken. “Het kan ons ook gebeuren.” Daarom geeft hij één keer per maand een 3-gangen diner weg. “Het is een kleine moeite.  Waar je anderen een groot plezier mee doet. Het kost ons slechts een glimlach en ingrediënten.”

En daar zijn onze members heel blij mee. Zowel volwassenen als kinderen. Voor het eerst sinds tijden zijn gezinnen met elkaar uiteten geweest. “Bedankt voor de leuke avond met perfect eten voor ons allemaal.”

 

Tekst door: Alka Anna Goos