In Stadsnieuws van 11 juli een artikel over een zeer gemotiveerde sponsoractie.

Waar vind je veertien vrouwen die zich – ondanks de drukte van werk en gezin – vol vuur inzetten voor jouw goede doel? Quiet Community Tilburg en Gijsje Eigenwijsje hoefden er niet eens voor te zoeken.

Foto’s: Marc Smits

Het is the week after, maar Elke van Bezouw, voorzitter van de Official Millennium Club Stichting Goede Doelen, is nog steeds door het dolle. “Der-tig-dui-zend euro… fantastisch toch?” Ze doelt op de opbrengst van het tweejaarlijkse benefietdiner, dat ‘de OMC’ op 30 juni voorschotelde aan 300 sponsors. Dat zij grif betaalden voor hun couverts zal alles te maken hebben met de drive van de organisatoren om iets te betekenen voor kinderen in moeilijke situaties. Elke: ”Als moeders begrijpen wij hoe moeilijk het voor een kind is om iets niet te kunnen wat voor andere kinderen gewoon is.” Vandaar die inzet van het bijzondere gezelschap, al bijna twintig jaar.

Stalken

Het fanatisme van de vrouwen zal weinigen in hun kringen zijn ontgaan. Elke: “Je betrapt jezelf erop dat je niet eens meer ‘hoi’ zegt, maar eerst aan iemand vraagt of ie al een kaart heeft gekocht of wil sponsoren. Achteraf best gênant, het zat tegen stalken aan”, zegt ze lachend, “maar het tekent wel de manier waarop wij er met z’n veertienen instaan.” En zij niet alleen. “Er zijn zóveel mensen die ons werk een goed hart toedragen en ook zelf bijdragen. Denk aan de chef-kok Edwin Loos die zich dagenlang gratis uitslooft, de keurslager uit Goirle die al jaren het vlees schenkt, de lekkere kaasjes uit Berkel-Enschot, de bedrijven van de bloemen en de decoraties… met hun hulp kregen we de kosten richting nul. En als je mensen hoort zeggen dat het lang geleden is dat ze zo lekker hebben gegeten… het was top, net als het aansluitende feest.”

Wensenwebshop

De opbrengsten uit de kaartverkoop en de veiling tijdens het benefietdiner (zie kader) liepen hoog op. Maar dat is nog niet alles. Elke van Bezouw: “In onze wensenwebshop konden Quiet en Gijsje Eigenwijsje aangeven waaraan hun achterban behoefte heeft. Wij gingen dan… eh.. op jácht naar wensenvervullers, die goederen en diensten in natura aanbieden.”

Die zijn Elke allemaal even lief. Maar als ze er toch eentje uit moet pikken, vertelt ze over jonge ondernemer Mauricio Franklin, personal trainer. “Toen hij hoorde dat Quiet graag een sportactiviteit wilde voor mensen in armoedesituaties bood hij niet één abonnement à 228 euro aan, maar tien! Omdat hij weet hoe belangrijk het is om mensen via sporten uit een sociaal isolement te halen. Daar worden wij helemaal warm van.” Op zijn website straalt het motto Lifting each other je tegemoet. De spijker op de kop: als we elkaar een beetje optillen wordt alles lichter.

Bij de foto boven: Gevers en ontvangers samen op de foto: de euforie over het opgehaalde bedrag spat van de foto af. We herkennen Quiet’s Ralf Embrechts en Esther Croes.

Hieronder: Burgemeester Theo Weterings verraste OMC-voorzitter door spontaan nog een twééde lunch ter veiling aan te bieden.

Bieden maar!

Aan het OMC-benefietdiner, dat als motto Celebrate life meekreeg, was een veiling gekoppeld. Daarbij konden de gasten bieden op drie bijzondere kavels. Een daarvan was een lunch met burgemeester Theo Weterings. Die was terecht zo enthousiast over het hoogste bod, dat hij spontaan een tweede lunch in de aanbieding gooide. Ook een huiskamerconcert van Jan-Willem Rozenboom en een dagje in de Tourkaravaan vonden gretig aftrek. Wie meer wil weten over de activiteiten van de OMC, kan terecht op https://www.omcstichtinggoededoelen.nl.