Overhandiging Led lampen:
Van links: Judith van de Belt van de Werkplaats Financiën in Eindhoven, Mary Fiers van Quiet Eindhoven, Thomas Leenders Signify

Maandag 16 mei is International Day of Light, een initiatief van UNESCO. Licht speelt een centrale rol in ons leven. De International Day of Light viert de rol die licht speelt in wetenschap, cultuur en kunst, onderwijs en duurzame ontwikkeling, en op uiteenlopende gebieden als geneeskunde, communicatie en energie. Op deze dag worden wereldwijd allerlei activiteiten georganiseerd die bijdragen aan de doelstellingen van UNESCO op het gebied van gelijkheid, vrede en educatie.

Quiet Eindhoven, Werkplaats Financiën & Signify gaan vanaf 16 mei maar liefst 9.000 Philips LED-lampen verstrekken aan 1.500 Eindhovense gezinnen, die te maken hebben met (structurele) armoede. Met deze 9.000 lampen kan zo’n €270.000 per jaar aan elektriciteitskosten worden bespaard en 945.000 kg CO2-uitstoot per jaar. Een heel mooie bijdrage aan de verduurzaming van Eindhoven, en ook een stevige “verlichting” van de energiearmoede voor deze gezinnen want door het gebruik van de LED-verlichting zal de energierekening voor deze gezinnen lager worden.

In Eindhoven hebben maar liefst 16.300 inwoners te maken met een te laag inkomen. Daarvan zitten zo’n 6.500 gezinnen (inclusief 1.600 kinderen) al minstens 4 jaar in die situatie. Deze LED-lampen gaan dus letterlijk en figuurlijk “verlichten”.

De lampen worden 16 mei symbolisch geschonken door Thomas Leenders, Head Public & Government Affairs bij Signify en verder verspreid door Quiet Eindhoven en de Werkplaats Financiën. Judith van de Belt (Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven) en Mary Fiers (Quiet Eindhoven) zullen deze lampen symbolisch in ontvangst nemen.