De 16-jarige Emily staat op het punt om te vertrekken naar haar beste vriendin wanneer zij er achter komt dat ze ongesteld is en er geen tampons of maandverband meer in huis zijn. Haar moeder kan dit niet betalen en dit zorgt voor de nodige spanningen binnen het gezin.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er thuis soms geen geld voor maandverband of tampons. Zij moeten dan wc- papier gebruiken of kiezen er noodgedwongen voor om thuis te blijven van werk, vrienden of school met alle gevolgen van dien.

Het mag in Nederland niet zo zijn dat je door menstruatiearmoede bijvoorbeeld niet naar school kunt en daardoor een les, proefwerk of examen mist en daardoor achterstand oploopt.

Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties. We willen vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden.

Quiet Roosendaal is een van de uitgifte punten van dit mooie en noodzakelijke doel. Wij doneren deze produkten aan onze members zodat zij nooit meer gedwongen thuis moeten blijven en zonder schaamte kunnen deelnemen aan de maatschappij.

 

Plaatsingsdatum: Roosendaal, 9-6-2021