Mensen vragen mij wel eens: “Ken jij jullie members ook persoonlijk? Mensen die in armoede leven, die zelf geen eten kunnen kopen?” Dan valt er even een stilte, want ja, veel members ken ik inmiddels persoonlijk. In een korte tijd heb ik via Quiet Drechtsteden veel bijzondere en vooral ook lieve mensen leren kennen. Mensen met een verhaal. Mensen met inzet voor een ander en mensen die ontzettend dankbaar zijn.

Een tijdje geleden kreeg ik een groot bedrag toegestopt. “Kies jij maar twee families om boodschappen voor te doen, zoveel mogelijk!” Het was een flink bedrag, veel te veel. Met een kwart kunnen we ook iemand blij maken. Mijn beste vriendin besloot me te helpen en we zouden niet twee maar drie gezinnen blij maken. Ik had al snel voor ogen welke gezinnen dit zouden worden.

We vonden het lastig te bepalen wat we precies moesten halen. Wie weet hadden de gezinnen wel helemaal geen vriezer om iets in te bewaren of voorraadkasten om van alles in op te slaan. We besloten een gedeelte te gebruiken voor een tegoedbon bij de slager, waarbij je de bon steeds weer kunt hergebruiken, tot het bedrag op is. De slager was zo enthousiast over het idee, dat hij zelf ook een financiële bijdrage deed.

Met de rest van het geld gingen we boodschappen doen. Gewapend met een ellenlange boodschappenlijst, zes boodschappentassen en twee karren stormen wij de supermarkt binnen. “Bleep, bleep, bleep”, voor we het wisten zaten onze karren bom en bom vol. Maar, het bedrag wilde nog steeds niet op en dus kochten we lekkere extra’s. Gewoon, wat verwennerijen.

En dan, het mooiste gedeelte van deze bijzondere dag: de boodschappen bezorgen! Uit respect voor onze members wil ik hier niet verder in detail treden, maar reken maar dat wij achteraf (en eigenlijk ook tijdens) een traantje hebben moeten wegpinken. Wat is het fijn en ontroerend tegelijk om deze lieve mensen zo blij, zo verrast en zo dankbaar te zien. “Wat een dag” zegt mijn vriendin “zo mooi en dankbaar”.

En dat is het ook. Ons werk bij Quiet Drechtsteden is vooral leuk en dankbaar. Dat komt vooral door onze lieve sponsoren, omdat zij het mogelijk maken. Door onze members, omdat zij ons steeds weer weten te raken. Maar ook door alle andere mensen die ons steunen. Dank jullie wel!