Stichting Quiet Groningen is verkozen tot het goede doel van de Menzis 4 Mijl. Tijdens de run van Haren naar Groningen gaan we samen lawaai maken voor stille armoede. Met een eigen team doen we mee op zondag 10 oktober én we gaan zoveel mogelijk geld inzamelen.

Hardloopteam Quiet

Onder de bezielende leiding van Elham en Tom van de Decathlon Running Academy traint sinds een aantal weken een groep members elke zaterdagochtend in het Stadspark voor de 4 Mijl. Daarnaast traint iedereen ook individueel. Het gaat ontzettend goed. Een deel van de groep was al in staat om afgelopen zondag bij de Kardingeloop maar liefst 4 kilometer te rennen zonder pauze. Als je nooit eerder hebt gesport is dat een topprestatie. Een dame is inmiddels al 9 kilo afgevallen en heeft zich nog nooit zo goed gevoeld. Prachtig.

   

De Charity Run: prominenten doen mee voor Quiet Groningen

Elk jaar nodigt de 4 Mijl een aantal prominenten uit om deel te nemen voor het goede doel. Zo’n vijftig BN’ers, bekende Groningers en kopstukken uit de politiek en het bedrijfsleven lopen niet alleen mee, maar gaan ook lawaai maken voor stille armoede. Als echte influencers zetten zij hun eigen social media kanalen in voor Quiet Groningen en bereiken hun volgers op Youtube, Facebook, Instagram, Twitter en Linkedin.

Bezoek van 4 Mijl

Vorige week heetten we Niek Hollewand, projectmanager van Golazo (de organisatie die de 4Mijl organiseert), van harte welkom in ons mooie Quiet pand. Koffie met gebak stond klaar. Marjan gaf Niek een rondleiding. Het daarop volgend overleg was vruchtbaar en ons to-do lijstje weer helemaal up to date!

     

Collecteren
De organisatie van de 4 Mijl doet erg veel voor Quiet, maar dit betekent niet dat wij achterover kunnen leunen. Ons kernteam is klein en we doen wat we kunnen. Met veel plezier. Of we willen collecteren tijdens het evenement? Natuurlijk! Hoe meer we inzamelen voor armoedeverzachting in Groningen, hoe beter. Maar dan.. waar halen we 50 collectebussen vandaan? En 50 collectanten? De collectebussen zijn inmiddels geregeld, mogen we lenen van KWF. Tof! Stickers laten maken met de QR-code voor de tikkies komt ook goed. Maar die 50 collectanten.. dat is dus wel een uitdaging. We trekken bij de studenten in de stad aan de bel en natuurlijk bij onze members. De eerste heeft zich al aangemeld! Maar we kunnen nog heel veel hulp gebruiken. Wil je meedoen, meld je aan!

     

Hulp gevraagd!

Wat moet je doen?
– Op zondag 10 oktober 2 uurtjes collecteren in Haren of op de Vismarkt.

Wat krijg je ervoor terug?
– Gezelligheid en onze dankbaarheid!
– Lunchpakket
– Cadeautje

Help je mee?
Meld je aan! Stuur een mailtje naar quiet@groningen.nl met je naam en telefoonnummer en wij nemen contact met je op.

 

Tasje te koop!

We gaan als goede doel zelf ook acties organiseren om geld in te zamelen. Voor ons was dat even schakelen; we zijn een stichting voor stille armoede, commercieel denken zit wat minder in ons systeem. Maar we hebben ondertussen een leuk idee. We gaan tasjes maken om te verkopen; ecru, katoen, met hengsels. Voor jong en oud, handig en hip. Het wordt in elk geval iets met #lawaai en #quiet erop.. De volledige opbrengst is voor het goede doel.

   

Verkoop Quiet 500 glossy

De nieuwe en derde editie van de Quiet 500 wordt 5 oktober a.s. landelijk gelanceerd! Wij gaan ze – vers van de pers – tijdens het evenement verkopen en ook die opbrengst gaat naar Quiet Groningen. Meer weten? Kijk op https://quiet.nl/quiet-500/

Laat je sponsoren!
Loop je de 4 Mijl? Laat je sponsoren: start een geefactie op geef.nl.

 

Doneren?
Klik hier: doneren aan Quiet Groningen

Of kijk voor onze gegevens op https://quiet.nl/contact/groningen/

 

Wordt vervolgd!

Met sportieve groet! Team Quiet Groningen