Het is een bijzondere tijd. Ik hoop dat je gezond bent en niet in acute financiële nood. In deze nieuwsbrief neem ik je mee naar de mooie Quiet-initiatieven die er zijn of juist in deze tijd zijn ontstaan. Laat je inspireren en blijf ons volgen. Samen houden we vol.

Sinds 1 oktober 2019 staat er op mijn LinkedIn pagina: ‘Trekt trots de kar bij Quiet Nederland’. En zo voelt het ook. Ik ben er supertrots op dat ik Quiet mag helpen groeien en bloeien in Nederland. Inmiddels zijn er 10 lokale Quiet Community’s actief: Den Bosch, Drechtsteden, Eindhoven, Groningen, Hilvarenbeek, Maastricht, Nijmegen, Oss, Rotterdam en Tilburg. En dan heb je ook nog Quiet Nederland. Eigenlijk zijn we dus met 11. En samen zijn we één; Quiet.

Soms vergt het wat uitleg. Quiet? Wat is dat? En dan volgt er een officiële of een verhalende versie. De officiële versie: Quiet lost armoede niet op en erkent dat deze problematiek onlosmakelijk verbonden is met onze maatschappij. Wij vertellen over (stille) armoede en de mensen die erin leven op een eerlijke en professionele manier. Wij verzachten de armoedesituatie voor onze Quiet-members op een innovatieve manier en bieden ze een kans zichzelf te versterken in contact met anderen. Omdat armoede altijd blijft bestaan zal vertellen, verzachten en versterken permanent nodig zijn.

Een paar weken geleden, het is al corona-tijd, kom ik bij m’n bloemenman uit een vorig leven. ‘Wat doe je nu eigenlijk?’ Ik vertel het verhaal. Over Quiet Community’s en Quiet-members en gratis aanbiedingen van Quiet-sponsoren, vaak lokale ondernemers, en geluksmomenten. Over de 3 V’s: Vertellen, verzachten, versterken. En hoe het nu in deze bijzondere tijd zo ontzettend moeilijk is om te moeten zien dat veel van onze sponsoren in de moeilijkheden zitten en we onze members daardoor veel minder makkelijk geluksmomenten kunnen bezorgen. En over het feit dat sociale contacten toch al zo ingewikkeld kunnen zijn voor mensen in armoede, dat het er nu allemaal niet beter op wordt. En hoe dat aan alle kanten schuurt en triest is. Hij is het met mij eens. Papa bloemenman, die het hele verhaal stil vanuit een hoekje heeft aangehoord, verlaat de zaak. Hij duwt mij een post-it in de hand. Hierop staat geschreven: Bloemen 2 x € 12,50 plus zijn (winkel)naam en telefoonnummer. Twee mensen in armoede mogen bij hem in de winkel gratis een bos bloemen komen halen. De tranen schieten me in de ogen. Wat een lief gebaar. Ik heb alleen maar hoeven vertellen.

Blijf gezond en zorg goed voor elkaar!

Liefs,
Edith