In Huis van de Wijk De Oriënt, in Rotterdam-Alexander, is hard gewerkt. Normaal gesproken één van plekken voor Quiet members om even binnen te lopen voor een kopje koffie, een praatje of het doen van vrijwilligerswerk. Maar nu is er (helaas) veel rust en ruimte om maar liefst 683 rode Buurtwerk-boodschappentassen te vullen met producten die Unilever aan ‘Rotterdam’ heeft geschonken. De tassen zijn bestemd voor mensen die dat in deze moeilijke tijd maar al te goed kunnen gebruiken, waaronder alle members van Quiet Rotterdam!

Flessen Andy, zakken aardappelen, Dove doucheschuim, blikken soep, rookworst, Glorix etc. Het is een mega-klus om alles in te pakken. De partijen werden aangevoerd vanuit een grote loods in het Havengebied van Rotterdam. Daarna uitladen, sorteren en in tassen verpakken. Het was flink aanpoten, maar door de nauwe samenwerking van ketenpartners van Quiet Rotterdam stonden in no-time de 683 gevulde boodschappentassen klaar.

Een greep uit de boodschappen!

Iets voor een ander doen
Zo’n klus klaar je niet in je eentje. Gelukkig steken de Rotterdammers de handen uit de mouwen en zoeken elkaar op om te helpen. Zo stellen Kinderopvang BijDeHand en IJsselkids Kinderopvang hun busjes beschikbaar om de tassen te vervoeren. De dames die normaal gesproken het bedrijfsrestaurant runnen op het hoofdkantoor van de SWKGroep, verzorgen de lunch voor alle betrokken collega’s. Buurtwerk coördineert en zorgt samen met vrijwilligers voor de uitvoering. Échte vrienden van Quiet Rotterdam!

Warm, positief maar ook schrijnend
Bij het in ontvangst nemen van de tasjes, zijn de reacties overwegend warm en positief. Soms ook schrijnend. Vaak een verlegen bedankje en soms blijven we even hangen en  komt er een praatje op gang (op 1,5 meter afstand). Dan blijkt het dat er eenzaamheid is. Mensen hebben soms voor langere tijd niemand gezien of gesproken. Dan is het meer dan een tas afgeven. En dat is het ook. Het is een uitgelezen moment om mensen te wijzen op het belteam.
Het belteam?

Ja, het Belteam!
In de tasjes zit ook een kaart van welzijnsorganisatie Buurtwerk, de partner van Quiet Rotterdam. Met daarop het nummer van het belteam. Als mensen hulp nodig hebben, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen, of gewoon een praatje willen maken, dan kunnen ze contact opnemen met het belteam. In de periode na het rondbrengen van de boodschappen is er veel gebeld, veel praatjes gemaakt en veel geregeld. Geen woorden, maar (ook) daden!

Wilt u ook sponsor worden van Quiet Rotterdam en Rotterdamse gezinnen met een smalle beurs steunen? Neem contact met ons op via quiet@rotterdam.nl of 06-20946782. Of ga naar: https://quiet.nl/sponsors/.