Tekst: Claudia Verloop, Fotografie: Daniëlle Vliegenthart

Het is een herfstachtige middag als ik de deur van Christa’s Cookies opendoe. De geur van versgebakken taart komt me tegemoet en ik word onthaald door de warmte binnen. Terwijl ik mijn jas uitdoe, ontvangt eigenaresse Annemieke van Helden (36) me met een gastvrije glimlach en de kou van buiten maakt plaats voor de knusse sfeer van binnen.

Annemieke is een van de sponsors van Quiet en met veel liefde verzorgt ze maandelijks een verwenmoment voor een aantal members. Annemieke: “Ik kan me goed herinneren dat in de eerste maanden op een middag een klein knulletje samen met zijn moeder binnenstapte. Ik besefte me op dat moment dat ik me niet kon voorstellen hoe het zou zijn om nooit ergens buiten de deur een taartje te kunnen eten met mijn kinderen. De moeder en het jongetje waren zo dankbaar voor zoiets kleins als een proeverij van taartjes met iets te drinken. Ze konden echt genieten zonder na te hoeven denken over hoeveel geld iets kost.”

Het verzorgen van deze verwenmomentjes past helemaal bij Annemieke. “Ik kom ’s ochtends uit bed om mensen gastvrij te ontvangen. Ik vind het superbelangrijk dat iedereen, met welke dieetwens ook, bij Christa’s Cookies een moment kan genieten van iets lekkers én de gastvrije sfeer.”

 

“Ik besefte me op dat moment dat ik me niet kon voorstellen hoe het zou zijn om nooit ergens buiten de deur een taartje te kunnen eten met mijn kinderen” 

Bij de vraag of Annemieke zichzelf in drie woorden zou kunnen omschrijven, blijft het even stil. “Ik zou zeggen dat ik een mensenmens ben. Ik maak graag met iedereen een praatje.”Toevallig loopt op dat moment medewerker Serena langs en ze vult Annemieke aan: “Je bent heel zorgzaam en inderdaad gastvrij. Zo ben je altijd al geweest. En je werkt ook hard.” De bescheidenheid is zichtbaar wanneer Annemieke deze woorden hoort.

Annemieke is dankbaar dat ze op deze manier iets kan betekenen voor mensen die leven in armoede. “Ik ken zelf geen mensen die leven onder de armoedegrens en daardoor is het moeilijk te beseffen. Het geeft me veel voldoening om met mijn passie voor eten en horeca iets te kunnen betekenen voor deze doelgroep.”