(Dit artikel werd ook gepubliceerd in Stadsnieuws, tekst Katrien Vallen, foto Dewi Johan)

Een telefoontje van Quiet. Dat haar zoon zijn kinderfeestje mag gaan vieren bij Circus City. Stomverbaasd is Saida. “Ik en geluk, bestaat dat nog?”. Tranen in haar ogen maar ook ongeloof. Ze informeert haar zoon maar zegt er wel bij dat hij er rekening mee moet houden dat het misschien niet ‘echt’ is. “Dit soort dingen zie je alleen op televisie”.

Jarige Job

Armoede treft het gezin als geheel maar ook ieder gezinslid, groot of klein.

Wat dacht je van de verjaardag van een van je kinderen?
Saida is een alleenstaande moeder met drie kinderen en ontvangt bijstand. Verjaardag vieren is nooit echt een groot feest. Omdat ze niet anders kan. “Mijn zoon wordt vaak uitgenodigd op feestjes van klasgenootjes. We kunnen nooit iets terugdoen”.

Moeder Saida komt nu een tijdje bij de Voedselbank Tilburg. Afgelopen februari ontving zij daar een verjaardagspakket voor haar bijna-jarige zoon, ‘De Jarige Job box’. Hierin zitten een aantal basisbenodigdheden voor een kinderverjaardag. Waaronder ook een bakmix voor een taart. Een chocoladetaart in dit geval. En laat zoon van bijna zeven jaar nu net niet van chocolade houden!

Geluk bij een ongeluk

“Ik heb me aangemeld als member bij de Quiet Community, vertelt Saida. Ik denk dat veel mensen niet weten wat het is, dat is jammer. Ze weten niet wat ze missen!”. Bij aanmelding kreeg ze er een dagkaart voor de Beekse Bergen bij. “Als beloning!”, zegt ze lachend. Op de website van Quiet kwam ze tussen de aanbiedingen een aanbieding van Fondanttaarten tegen. Ze besluit een mailtje te sturen en haar persoonlijke situatie uit te leggen. Ze wenst een lekkere, niet-chocoladetaart voor haar zoon. Een paar dagen later wordt ze gebeld door een medewerker van Quiet die zegt te zijn geraakt door haar verhaal. Het balletje gaat rollen en de taart wordt vervangen door een heus kinderfeest. Voor tien kinderen! Ze noemt het zelf ‘een geluk bij een ongeluk’.

“Speelparadijs Circus City heeft het geweldig goed aangepakt. We werden vriendelijk ontvangen, de tafel was versierd, er stond een echte feeststoel en de kinderen kregen onbeperkt ranja en een zakje chips. Het was echt een mega topdag!”, vertelt moeder Saida.

Blije koppies

Saskia van Circus City vertelt dat het heel leuk was om ‘die blije koppies te zien’.
“Het kinderfeestje bij ons was zeer geslaagd. De kinderen waren zo blij, met name de jarige was helemaal door het dolle heen. Hij had nog nooit zo zijn verjaardag kunnen vieren. Een paar dagen eerder waren moeder en zoon al langs geweest om het een en ander te bespreken. Toen mochten de bijna-jarige en zijn zusjes even spelen. Dat vonden ze al helemaal geweldig.”

Weer een succesvolle match tussen aanbieder Circus City en een member van de Quiet Community. Daar doen we het voor.

Meedoen

Heb jij als bedrijf of dienst een aanbieding die hier perfect tussen past? Of heb je een ander aanbod voor onze members? Neem contact op met Quiet en stuur ons een mailtje via info@quiet-archief.nl.

Ben je Quiet member en houdt je zoon of dochter van dansen? Of willen ze graag energie kwijt tijdens een crossfit/Boot Camp? Meld je kind(eren) dan aan voor één van deze sportieve workouts op 14 mei bij Axis Sportclub.