Wereldarmoededag is natuurlijk een vitale dag in onze actieweek. Deze dinsdag stond bol van de media-aandacht en de live-activiteiten in alle vier (jaja!) de Quiet-steden. Onderstaand dagoverzicht is dan ook ongetwijfeld incompleet…

* Quiet-member Stefanie van der Waals vertelde openhartig het verhaal van haar empowerment tot bewegingscoach in dagblad Metro. Je kunt het hier lezen.

* Op dagen als deze vliegt Quiet-voorzitter Ralf Embrechts doorgaans van hot naar her. Zijn dag begon met een fijn interview bij De Ochtend op NPO Radio 1. Je kunt het fragment hier beluisteren en bekijken.

* In alle vroegte ging het los in Groningen. In Beach Club Kaap Hoorn werd, in het bijzijn van een mooi aantal kersverse members,  het officiële startschot gegeven voor Quiet Community Groningen. Een van de hoogtepunten was de prettige aanmoedigingscheque van de gemeente Groningen die projectleider Marjan Moesker in ontvangst mocht nemen. Lees het volledige verhaal.

* Ook een topevent: de feestelijke inloopochtend waarmee Quiet Tilburg Wereldarmoededag luister bijzette. Maar liefst 155 members over de vloer, geweldige sfeer.

* Volgende halte in de Quiet-estafette was Den Bosch. Tijdens een geanimeerde bijeenkomst in het Sportiom werd de Quiet Community Den Bosch gelanceerd. Een eerste impressie kun je hier lezen. En daaroverheen kwam ook nog een mooi artikel van Brabants Dagblad.

* 120 Tilburgse Quiet-kids werden op deze Wereldarmoededag warm ontvangen door De Rooi Pannen, waar ze ruim twee uur lang konden genieten van een spannend Pannie-avontuur. Er gaat niks boven blije kindergezichten.

* Vanmiddag werd in Theater aan het Vrijthof de Quiet Community Maastricht ten doop gehouden. En hoe! In de zaal vol genodigden uit alle geledingen van de Maastrichtse samenleving was een zeer positieve vibe voelbaar. Via een straalverbinding vanuit Quiet Tilburg hield Ralf Embrechts een prikkelend betoog over de Bourgondische mentaliteit van de Maastrichtenaren, die garant staat voor het succes van de community. Ook hier een mooi gebaar vanuit de gemeente: Quiet Maastricht kreeg 150 vouchers voor etentjes, waarmee te zijner tijd de members blij gemaakt kunnen worden.

*  Fijne actie in Tilburg: een gulle gever schonk een bromscooter, een sponsor maakte hem gebruiksklaar en gooide ‘m vol, zodat member Ingrid haar (bewegings)vrijheid met sprongen zag toenemen. Lees hier het verhaal.

* Member Angela van der Bijl had het vandaag ook druk met de media. Eerst was zij live te beluisteren op
NPO Radio 5 , waar zij in Bert op 5 vertelde over haar ervaringen met stille armoede én Quiet Community. Dat deed zij nog uitgebreider in een fijne reportage van Omroep Brabant.

* Nóg een mooie reportage van Omroep Brabant, over het Fietsenplan van Quiet Tilburg. Luister en kijk hoe supporter Berrie van Mier en Quiets Yvette ten Brink deze combinatie van armoedeverzachting en empowerment uitleggen.

* Wat een kanjer: Tilburgse Quiet-kid Joni vertelt eerlijk en openhartig in NOS Jeugdjournaal wat het voor haar betekent om arm te zijn. Super hoe zij dit durft en verwoordt!

*  Nog net voor het slapengaan: in Hart van Nederland van SBS 6 is aandacht besteed aan de start van Quiet Den Bosch. Morgen meer hierover!