Maandag 16 oktober: we zijn los!
Campagne, Den Bosch, Groningen, Homepage, Maastricht, Tilburg

Maandag 16 oktober: we zijn los!

De ikdeelquiet.nl-actieweek is geslaagd als we zoveel mogelijk lawaai kunnen maken voor stille armoede in Nederland. Vervolgens willen we zoveel mogelijk nieuwe sponsoren, financiers en vrijwilligers mobiliseren.

Hieronder een overzicht van aandacht in de media, die we vandaag mochten ontvangen:

* Onze campagne begon stiekem vorige week al, met een warme impressie die Stephan Jongerius in Brabants Dagblad gaf van onze wekelijkse inloopochtend. De spijker op z’n kop, zoals je hier kunt lezen.

* Over de spijker op z’n kop gesproken: luister en kijk eens naar het geweldige mediadebuut van member-vrijwilligster Miranda Hollants in Spijkers met Koppen van afgelopen zaterdag. Gesteund door de inbreng van Quiet-voorzitter Ralf Embrechts en supporter Shirley Dap gaf zij haarfijn aan hoe het werkt, met die verzachting van stille armoede en – vooral – het empowerment.

* In Den Bosch gaan ze, net als in Maastricht en Groningen, dinsdag ‘officieel’ van start met een eigen Quiet Community. Het welkomstaanbod is al uitgelekt, zoals je hier kunt lezen.

* Nog meer media-aandacht: Dirk Lips van Libéma ‘deelde Quiet’ bij Omroep Brabant. Mooi verhaal, rechtstreeks uit de Voedselbank in Den Bosch, maar vooral recht uit het hart.

* Ook Radio FUNX NL besteedde fijne inhoudelijke aandacht aan Quiet. In het programma Jouw Stad kreeg Stefanie van der Waals de ruimte om te vertellen hoe zij als bewegingscoach – ondanks haar krappe budget – veel tijd en energie steekt in het helpen van andere members. Luister hier naar het fragment.

* Tegen het eind van de dag was er dan – letterlijk – de lancering van de Quiet-actieweek. Met dank aan sponsor Logistic Force stapten zeven Quiet-members en drie basejumpers in een luchtballon. De boodschap is duidelijk: Quiet waaiert uit over Nederland. Zie het filmpje onderaan!

Matches

Behalve alle media-aandacht willen we ook zoveel mogelijk ‘matches’ tot stand brengen. Een match is als een Quiet-member een (gratis) aanbieding van een sponsor ontvangt én accepteert. Tijdens de ikdeelquiet.nl-actieweek willen we je graag ‘live’ laten zien welke aanbiedingen gedurende de dag enthousiast zijn geaccepteerd door Tilburgse Quiet-members. Hierbij een greep uit de aanbiedingen die vandaag tot een match hebben geleid:

*  013 Poppodium: 10 vrijkaarten voor de voorstelling Hippe Gasten
*  Ibiza Tilburg: deluxe plankje voor 2 à 3 personen
*  Mugs & Muffins: plateau met heerlijkheden voor 4 personen + 1 drankje per persoon
*  Broodje Jantje: een heel menu voor maximaal 4-6 personen
*  Bagels & Beans: lunch voor 2 personen, incl. 1 consumptie
*  Lekker spelen bij indoorspeelparadijs Circus City op donderdag!
*  Taart uit Tilburg: 24 of 36 mini-cupcakes om als traktatie uit te delen
*  Culinair bij Tante Caatje: tafeltje voor max. 4 personen met dagsoep, daghap en een drankje!
*  Porto koffie en IJs: lekker met je kinderen een ijsje eten en zelf een kopje koffie drinken
*  Reshare Store: gratis kledingbon t.w.v. €10
*  Studio Tilburg: high tea voor 2 personen
*  Gratis Carrera racebaan om lekker mee te scheuren!
*  Eatonomy: Heerlijke glutenvrije en vegan lunch voor 4 personen
*  Laura Kuppens: pedicurebehandeling
*  Theaters Tilburg: 2 vrijkaarten voor de musical De Marathon op woensdag 18 oktober
*  Faja Lobi: tegoedbon etentje voor 2 personen t.w.v. €30
*  Tante Pollewop: kledingbonnen voor dames en meisjes
* … en méér!

Misschien vind je dit ook leuk:

Winkelmandje