De medewerkers, vrijwilligers en members voelen zich al sinds eind november thuis in het Quiet-pand aan de Hoflaan 23. Ruim een halfjaar na dato was het hoog tijd om maatschappelijke partners, sponsors en andere beslissers te laten kennismaken met de ‘huiskamer’ van Quiet Community Tilburg. De rode loper werd uitgerold.

FOTO’S: ALESSANDRA MIGNARDI

De genodigden van de informele bijeenkomst op 7 juni waren verleid met het vooruitzicht van een vrijdagmiddagborrel. Maar eenmaal ter plekke kregen zij meer. Quiet-voorzitter Marieke van Bommel liet in haar introductie de korte, maar levendige geschiedenis van Quiet de revue passeren. Armoede is en blijft een actueel thema, betoogde zij, ook nu de economie op volle toeren draait. Een steeds grotere groep mensen heeft te maken met een zodanige stapeling van problemen, dat meer dan ooit uitsluiting en sociaal isolement op de loer liggen.      

 

   

Uit het hart

Daar hebben onze members Gwen en Emilie, beiden vrijwilliger in ons belteam, steeds minder last van. Bij Quiet kijken we graag kritisch naar het eigen handelen: is het allemaal wel zo goed wat we doen? En wat kan er beter? Na de authentieke verhalen van Emilie en Gwen weten we in ieder geval héél zeker dat we minimaal twéé mensen flink hebben mogen versterken. Wat een kracht en drive straalden ze uit! En zagen we daar diverse aanwezigen een traantje wegpinken?

Nog zo’n verhaal uit het hart kwam van sponsor Shirley Dap van Heal Design, die tegen een goede-vriendenprijs de aankleding van Quiet-pand voor haar rekening heeft genomen. Zij vertelde hoe het concept van Quiet Community haar geïnspireerd had tot de styling van het nieuwe onderkomen, dat daardoor – onze woorden – warme gastvrijheid uitstraalt. “En da’s best bijzonder voor een voormalige orthodontiepraktijk”, hoorden we een gast mompelen.      

   

Samenwerking

Het slotwoord was aan wethouder Esmah Lahlah, die ‘bestaanszekerheid’ in haar portefeuille heeft. Zij benadrukte dat armoede in Tilburg de volle bestuurlijke aandacht verdient én heeft. En sprak de hoop uit dat de – vele – lokale organisaties die zich op armoedeverzachting en versterking richten, de krachten bundelen om zo een maximaal effect te bewerkstelligen.

Daar kon dan meteen een beginnetje mee worden gemaakt, samen aan de bar. Uiteraard zorgde een team van Quiet-vrijwilligers ervoor dat het de inwendige mens aan niets ontbrak.