De vakantie is voorbij, het leven herneemt zijn normale loop. In de zomerdrukte zijn vier heel fijne evenementen onderbelicht gebleven, waarbij sponsors veel Quiet-members tegelijk een groot plezier deden. Die schade halen we graag in.

Zo liet Euroscoop op 29 juni maar liefst 150 mensen meegenieten van de festiviteiten rond het tienjarig bestaan. Van al die reserveerde plaatsen bleef er slechts één onaangekondigd leeg: de complimenten aan ons belteam voor deze succesvolle score. De genodigden mochten eerst eten bij het naastgelegen restaurant De Beren en daarna met z’n allen naar de première van Incredibles II, een aantrekkelijke film voor jong en ouder. Een geslaagde avond!

Tijdens de Tilburgse Kermis, op 24 juli, pakte Bistro St. Sjaak aan de Heuvelring wederom uit met een geheel verzorgde lunch. 30 Quiet-members mochten zich op het terras te goed doen aan een keur aan luxe broodjes. Ook hier was de opkomst prima; door een communicatiestoornis waren er zelfs enkele extra kinderen meegekomen, maar dit werd heel charmant ondervangen met een op maat gesneden menu, met als hoofdingrediënt chocopasta.

Op donderdag 9 augustus voelden 40 andere Quiet-gasten zich meer dan welkom bij een mysterieuze sponsor. Zij werden getrakteerd op een uitgebreide barbecue met alles-erop-en-eraan, plus gratis drankjes. En wat over was werd in keurige bakjes gedaan, voor thuis. De setting met statafels zorgde ervoor dat  er leuke nieuwe contacten tussen de members onderling ontstonden. De harde wind en het dreigende onweer zorgden ervoor dat de overkapping dicht moest, waardoor de kok het af en toe Spaans benauwd kreeg. De omstandigheden werkten getuige de foto sfeerverhogend en versterkten de saamhorigheid. Zo gaven drie gasten spontaan aan vrijwilliger bij Quiet te willen worden. Ook mooi: het eten dat over was werd in keurige bakjes meegegeven, voor thuis.

Ook een succesvolle reprise beleefde de voorstelling Amio en de Pimpelpaarse Dinosaurus. Die werd in het weekend van 18 en 19 augustus tweemaal gespeeld door onze sponsors Anne en Erik Timmermans, die circa honderd Quiet-gasten gratis kaarten gaven. Onder de bezoekers in het Oisterwijkse Natuurtheater ook aardig wat gastjes die het vorig jaar zó leuk vonden dat ze het dolgraag een tweede keer wilden meemaken. Het plezier spatte af van publiek én spelers!

Dat laatste is wat het meest beklijft bij al deze evenementen: de oprechte wil van mensen met een bedrijf om iets te betekenen voor anderen die te weinig budget hebben om optimaal te kunnen meedoen. Dat type warmte raken we nooit beu.