Op zaterdag 26 mei paradeerde er een bonte stoet van ruim 100 oldtimers door de Brabantse dreven. Kenners weten dan: het is weer Kiwanis Rally. Al voor de negende keer organiseerde Kiwanis Club Tilburg dit bijzondere evenement van klassieke en exclusieve auto’s en cabrio’s. Vertrokken vanaf het Koning Willem II-stadion reden de equipes – elk bestaand uit een bestuurder en een navigator – een toertocht met puzzelelementen. Om te eindigen bij La Nouvelle Auberge, waar de dag werd afgesloten met een feest.

Eerlijk is eerlijk, normaliter zou dit gebeuren onze digitale kolommen niet hebben gehaald. Maar dit jaar was het ook voor Quiet Community feest. De Kiwanis Club Tilburg ondersteunt namelijk onder het motto Serving the children of the world effectieve sociale en culturele acties, die bij voorkeur ten goede komen aan kinderen. Daarom mogen deelnemers en sponsors ter gelegenheid van de rally een zogeheten ‘zetje’ geven aan twee goede doelen. En je voelt ‘m al: Quiet Community is een van die doelen.

Op de site van de Kiwanis lezen we: “Quiet wil armoede in onze regio onder de aandacht brengen én verzachten. Niet door het erover te hebben, maar door het te doen. Daar houden wij van. Samen met Quiet gaan we activiteiten selecteren waarmee we kinderen van 12 tot en met 16 jaar gaan bereiken.”

Er is ook deze editie gul gegeven. Net als het educatieprogramma van philharmonie zuidnederland mocht Quiet na afloop van de rally een cheque van maar liefst €7.500 in ontvangst nemen. Met deze zet kunnen wij óns toerental weer flink opschroeven. Hartelijk dank aan alle duwers!

Bij de foto: Patrick Dewez van Kiwanis Club Tilburg overhandigt de symbolische cheque aan Quiet-bestuurslid Marjo Frenk en accountmanager Anke Baijens .