Op donderdagavond 16 april worden de Nationale Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Quiet Community Tilburg is een van de twaalf finalisten. In de aanloop vroegen we member-vrijwilliger Gwen Alberto, coördinator van ons belteam, naar haar ervaringen bij onze community.

Wat betekent het voor je om vrijwilliger bij Quiet Tilburg te zijn?

“Twee jaar geleden was ik zwaar depressief, je kon me opvegen. Ik kwam mijn bed nauwelijks uit. Toen ben ik Quiet Tilburg binnengestapt. Ik was onzeker, maar ben daar opgebloeid. Je zou kunnen zeggen dat Quiet Tilburg mijn leven heeft gered. Als vrijwilliger heb ik verschillende teams doorlopen. Het inloopteam, het inschrijfteam. Ik ging zelfs mensen gratis knippen tijdens de inloop. Uiteindelijk ben ik in het belteam terechtgekomen, waar ik na verloop van tijd coördinator ben geworden. Ik zorg voor trainingen van het team, houd bij wie er gebeld moet worden en wie al is gebeld en houd me bezig met de belscripts. Dankzij Quiet Tilburg sta ik sterker op mijn benen dan ooit.”

Wat als Quiet Tilburg de Vrijwilligersprijs wint?

“Dan zou ik me echt helemaal trots voelen. De prijs voelt als een bevestiging van alles wat ik heb bereikt. Een bevestiging van het effect van Quiet Tilburg, waar ik iets aan heb mogen bijdragen. Dat voelt goed. Ik ben niet alleen member, maar geef als vrijwilliger namelijk ook iets terug. Ik wil mensen helpen, dat maakt me blij!”