Op donderdagavond 16 april worden de Nationale Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Quiet Community Tilburg is een van de twaalf finalisten. In de aanloop vroegen we member-vrijwilliger Hanny Heuvelink, actief in het inloopteam, het belteam én het schoonmaakteam, naar haar ervaringen bij onze community.

Wat betekent het voor je om vrijwilliger bij Quiet Tilburg te zijn?

“In het begin vond ik Quiet heel eng. Ik durfde niet naar binnen. Ik zag iedereen bij elkaar zitten en als ik binnen zou lopen wist iedereen meteen dat ik geen cent te makken had. Uiteindelijk kwam ik er niet meer onderuit. Ik ben toen een paar keer naar de inloop geweest en voor ik het wist stond ik met de koffiekan in mijn handen. Dat ben ik blijven doen, en na verloop van tijd mocht ik telkens aan andere dingen meewerken. Ik vond het doodeng, maar ik heb me eroverheen gezet. Het is een hele verantwoordelijkheid. Toch ben ik er trots op dat ik mee mag helpen. Je werkt samen met medewerkers en vrijwilligers en het onderlinge contact is enorm goed. We kunnen niet zonder elkaar. Daar ben ik dankbaar voor!”

Wat als Quiet Tilburg de Vrijwilligersprijs wint?

“Dan ben ik apetrots op iedereen die eraan mee heeft gewerkt. Dan kan heel Nederland zien wat Quiet Tilburg doet. Hoe belangrijk het is voor de members. Dat zo’n jonge organisatie nu toch al een prijs in de wacht zou kunnen slepen, dat is geweldig. Ik heb daar dan bij wijze van spreken een koffiebekertje koffie aan bijgedragen. Weet je, ik ben gegroeid in al die jaren bij Quiet Tilburg. Ik ben maar 1 meter 57 lang, maar tóch. Quiet is een warm nest, mijn tweede thuis.”