Op donderdagavond 16 april won Quiet Community de Nationale Vrijwilligersprijs. René Verhoeven, vrijwilligerscoördinator,  vertelt over zijn gevoel bij onze community én De Prijs. 

“Super dat we überhaupt genomineerd waren, door twee mensen van ContourdeTwern. Dat je dan wint, met 114 deelnemers, is geweldig. Het was superleuk om mee te doen. Oorspronkelijk zouden we op 28 maart een pitch moeten doen in Amersfoort, Gwen Alberto en ik. Vooraf hebben we zelfs pitchtraining gehad. Daar heb ik veel van geleerd. Uiteindelijk hebben we samen een vlog gemaakt, samen de schouders eronder gezet.

Ik ben er trots op dat we dit als relatief jonge organisatie hebben mogen bereiken. Mógen, want het is een voorrecht om dit dankbare werk samen te doen. De meeste vrijwilligers zijn mensen uit de doelgroep. We verwachten niet van ze dat ze ‘iets terug doen’ voor Quiet, maar willen ze wel actief maken en laten groeien. Deze aanpak wordt nu bevestigd met een nationale prijs. Een prachtige beloning voor alle vrijwilligers. Als de omstandigheden het weer toelaten pakken we uit met een groot feest!”