De Pannenkoekenboot was afgelopen jaar sponsor van Quiet Nijmegen. We interviewden Marlot de Bruin over hun ervaringen met Quiet.

Tekst: Corinne Heyrman, foto: website Pannenkoekenboot

Marlot: “Het was prachtig om te zien hoe elke week een gezin vanuit stichting Quiet Nijmegen gratis met onze Pannenkoekenboot mee kon. Een gezin dat zich zulke uitstapjes anders niet kan veroorloven, maakte een rondvaart over de Waal, daarbij een onbeperkt pannenkoekenbuffet en een drankje, je kan binnen of buiten zitten, er is een ballenbad en soms vertelt de kapitein iets over de omgeving. Ik doe de marketing van het bedrijf, dus ik was er zelf niet altijd bij, maar mijn collega’s zeiden het ook: er was veel dankbaarheid. Ik denk dat vooral het water daar een grote rol in vertolkt, al varend ben je echt even weg, je kan even helemaal loskomen van wat er aan land speelt. Je merkt dat de mensen als we weer aanmeren echt vol zitten van de ervaring – en van de pannenkoeken natuurlijk. We sponsoren elk jaar een andere stichting en ons sponsorschap voor Quiet Nijmegen zat er net op voordat corona alles omgooide.

2020 zou een topjaar worden, zowel de Pannenkoekenboot in Amsterdam, Rotterdam als Nijmegen draaiden heel erg goed. Tot ik in februari door het wegblijven van voornamelijk Aziatische toeristen merkte dat er meer aan de hand was. In Nederland was corona toen nog een ver-van-mijn-bedshow en toch had het al impact. Vanaf dan werd het steeds heftiger: de sluiting van drie weken werd er uiteindelijk een van drie maanden. Sinds 1 juni starten we langzaam weer op. Waar er voorheen 150 mensen mee konden varen, zijn dat er nu 30 en de rondvaart is verkort naar een uur. Toch heb ik heel veel hoop. Je ziet de mensen samen met de maatregelen losser worden, er is ook zo veel vreugde dat ‘we weer kunnen’, ook onder het personeel. Normaal organiseren we om het begin van het seizoen goed te starten een barbecue, nu is dat een ‘bring your own food and drinks’-feest geworden. We vieren het toch, en ik weet nu alvast: 2021 wordt een goed jaar!”