We draaien er niet omheen: soms kent een Geluksmoment ook een keerzijde. Want de dag voor Kerstmis had onze sponsor Poké and more aan het Stadhuisplein alles in gereedheid gebracht om 35 members van Quiet blij te maken met twee overheerlijke Poké-bowls. Waar het door kwam – kerststress wellicht? – weten we niet, maar na het afgesproken afhaalmoment bleven er nog heel wat bowls over. Teleurstellend, en moeilijk uit te leggen aan een sponsor die zich vol overgave inzet voor de armoedeverzachting.

Een happy ending leek ver weg, maar gelukkig kwam die er toch. De aanwezige Quiet-medewerkers hebben na overleg de resterende bowls meegenomen en ervoor gezorgd dat ze alsnog terecht kwamen bij mensen die zo’n steuntje wel kunnen gebruiken. Een van hen was iemand die zelf al schriftelijk haar excuses had aangeboden: Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik het oprecht vervelend vind dat ik de afspraak ben vergeten. Ik ben me heel bewust van al hun inzet voor ons mensen, en schaam me dat ik de Poké-bowls niet heb opgehaald. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik nog een tweede kans heb gekregen. Uiteraard ga ik samen met mijn kinderen hiervan genieten, fijn dat ze alsnog bij ons terecht zijn gekomen!”

Naar je eigen gedrag kijken en je fouten ruiterlijk toegeven, da’s dan eerder rijkdom dan armoede. Uiteraard geldt dat ook voor Quiet zelf: we gaan uitzoeken waarom het gedeeltelijk fout ging en wat we kunnen doen om zoiets te voorkomen.