Op maandag 17 oktober was het dan zover. In De NWE Vorst in Tilburg werd de nieuwe Quiet 500 feestelijk gelanceerd. Voor het zover was kregen de circa 500 geïnteresseerden een gevarieerd theaterprogramma voorgeschoteld, waaraan bekende Nederlanders als Herman Koch, dichter des vaderlands Anne Vegter en presentator Paul Haenen hun medewerking  verleenden. Uiteraard droeg ook de Quiet Community zélf bij aan de show. Zo was er een wervelende kinderbudgetmodeshow, met kleren van sponsor Tante Pollewop, met flair geshowd door enkele Quiet Kids & friends. Vervolgens mocht een forum van vijf Quietiers – members, sponsors en supporters –  vertellen over hun bijdragen aan de community.  Troubadour Eric Rugebregt, ook geportretteerd in de Quiet 500, bracht een eigen lied ten gehore met de toepasselijke titel Leer te delen.

Het hoogtepunt was uiteraard tot het (bijna) laatst bewaard: mede-intiatiefnemer Ralf Embrechts overhandigde het eerste exemplaar van de Quiet 500 – met daarin de Quiet Kids – aan Marjan Moesker, sociaal raadsvrouw in Groningen (zie foto). Die keuze is niet toevallig, want de noordelijke gemeente is een van de steden die interesse hebben getoond om het Tilburgse voorbeeld van Quiet Community te volgen. Voor het geval er nog niet voldoende lawaai tegen stille armoede was gemaakt, was er tot slot een optreden van betonfraktion. Het was lang onrustig in De NWE Vorst.

Wie een exemplaar van de Quiet 500 wil bemachtigen, kan vanaf dinsdag 18 oktober in ruim 3.000 verkooppunten terecht. Bestellen (à 10 euro + verzendkosten) kan ook vanachter je beeldscherm: surf naar www.quiet500.nl.

*DSC_3244 *DSC_3282

*DSC_3270 *DSC_3315

*DSC_3400 *DSC_3429