Quiet Community wil niet alleen armoede verzachten, maar ook haar members activeren. Dat kun je ook letterlijk nemen. Dé manier om in beweging te komen is in Tilburg natuurlijk meedoen aan de CZ Tilburg Ten Miles, het gezellige hardloopevenement op zondag 3 september. Zo gezegd, zo gedaan? Als iedereen de handen ineenslaat wel. Het begon al goed. De organisatie stelde 25 gratis startbewijzen ter beschikking voor Quiet-members. Daarnaast ontfermt Rabobank Tilburg en omstreken zich tijdens de Family Run over de Quiet-members, die onder andere een T-shirt en een lunchpakket krijgen. Ook bombardeerde men Quiet Community tot goed doel: hoe meer deelnemers als ‘Raboloper’ meedoen aan een TTM-onderdeel, des te mooier de opbrengst.
Maar dat is nog lang niet alles. Hoe zat het met de schoenen? Niet alle Quiet-renners bleken over adequaat schoeisel te beschikken. Geen probleem! In samenspraak met schoenenfabrikant Saucony loste Greg van Hest van de gelijknamige Runshop dit probleem op en kunnen alle Quiet-deelnemers nu voluit gaan voor een persoonlijk record. Hoewel… bij sommigen bleken de hardloopskills wat roestig te zijn. Dat is natuurlijk tegen het zere been van Stefanie van der Waals, die als trainer/bewegingscoach actief is bij Quiet Community. Samen met een andere vrijwilliger, Clementine Verheijen, gaat zij ervoor zorgen dat de Quietiers te zijner tijd topfit aan de start staan.
En zo vond op woensdagmiddag 5 juli de eerste Quiet-training voor de CZ Family Run plaats in het Wilhelminapark in Tilburg. Het was een pittige sessie, te oordelen naar de positionering van de tong van deelnemer Eric Rugebregt na afloop. Member Hanny kon nog net uitbrengen dat ze kennelijk over spiergroepen beschikt waarvan ze het bestaan niet had vermoed. Vanuit de naastgelegen Runshop zag Greg van Hest dat het helemaal goed komt op 3 september. En hij kan het, als nummer 25 op de Olympische marathon in Sydney in 2000, inschatten als geen ander.
De volgende training staat gepland op woensdag 12 juli, van 14.00 tot 15.00 uur. Er zijn vlogs in de maak om elkaar en anderen nog verder te enthousiasmeren.

De foto bovenaan is gemaakt door Toin Damen, hieronder eigen werk.

TTM2017_park6 TTM2017_park5 TTM2017_park7

TTM2017_park4 TTM2017_park1 TTM2017_park3