In Stadsnieuws van woensdag 29 november een Quiet-artikel over de vele acties die onze sponsors speciaal voor ons op touw zetten in de pakjesperiode.

In de decembermaand drukt stille armoede nog zwaarder op mensen dan gewoonlijk. Des te mooier is het dat Tilburgse sponsors extra moeite doen om Quiet-members en hun kinderen volwaardig te laten meedoen. De Stichting Sint in Tilburg is – net als zijn naamgever – een gulle gever, met maar liefst vier evenementen waaraan voor de members geen kosten verbonden zijn. Hoogtepunt wordt een massaal bezoek van Quiet-kids aan de musical Hotel Sinterklaas, op zaterdagmiddag 2 december in theater Loft aan de Ringbaan Oost. En wat te denken van de cadeautjes die 25 Quiet-gezinnen tegemoet mogen zien om hun kinderen een ‘gewone’, en daardoor juist bijzondere Sinterklaas te laten beleven?
Ook de oudere members mogen zich in de warme belangstelling van Sint in Tilburg verheugen. Deze maar al te vaak vergeten groep kan zich op twee manieren laten fêteren. Niet alleen is bij tal van 55-plussers onder de Quiet-members al een pakketje van de Sint afgeleverd, ook kregen zij gisteren een speciale sinterklaasmiddag in De Postelse Hoeve aangeboden.

Volwaardig meedoen
Van andere zijden wordt al net zo liefdevol getracht om de sinterklaasstress bij de maar liefst 918 Tilburgse Quiet-members en hun achterban beheersbaar te maken. Trouwe sponsor Serve the City toont andermaal zijn maatschappelijke betrokkenheid door in Het Kruispunt een speciale sinterklaasmiddag voor de Quiet-jeugd te organiseren, met cadeaus én de mogelijkheid een pietendiploma te behalen.
René Verhoeven van Quiet is opgetogen over het brede aanbod. “We horen het van veel members: het ergste aan armoede is dat je kinderen niet volwaardig kunnen meedoen. En voor ouderen geldt dan weer dat geldgebrek tot vereenzaming kan leiden. Het is hartverwarmend dat veel sponsors daar oog voor hebben en op deze fijne manier helpen.”

In de watten
Voorlopig hoogtepunt was de zeer geslaagde middag die Euroscoop organiseerde rond de film Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer. Niet alleen konden kinderen uit Quiet-gezinnen daar gratis van genieten, ook voor en na de vertoning was er volop vertier. Member Naima was heel enthousiast: “Er waren allerlei activiteiten, in gezelschap van heel gezellige pieten. De film was erg leuk en ook daarna werden alle kinderen echt in de watten gelegd, ze kregen allemaal een chocoladeletter en een knutselpakket. En niet te vergeten frietjes bij de Snack Factory. Het was een heel mooie dag.” Dat beamen ook haar collega-members Tusevo en Pemba: “Het is heel mooi dat zoiets georganiseerd wordt. De kinderen hebben genóten!”

foto hierboven: Divine, Gael, Chekina en Josael hadden een topmiddag dankzij de Sinterklaas-actie van Euroscoop voor Quiet-members.
foto hieronder: Aan vertier geen gebrek.