Op woensdag 6 oktober hadden we bij Quiet Tilburg een ouderwets hoera-moment. Marieken van Eijl en Eva Meulesteen van kledingzaak Maeve in Berkel-Enschot kwamen op bezoek aan de Hoflaan. Op zich al gezellig, maar de feestvreugde werd verhoogd door de drie dozen propvol eigentijdse winterkleding die zij meebrachten. 

Marieken vertelt: “Dit is een deel van onze wintercollectie van 2020, en wij wilden er graag een nuttige bestemming aan geven. Eva sprak daarover met Nathalie Bergen van Ladies’ Circle Tilburg en zij attendeerde ons op de mogelijkheid om de kleding aan de members van Quiet te schenken. Dat sprak ons meteen aan. Het is mooie kleding en het zou echt zonde zijn om er niets mee te doen.” 

Zelfvertrouwen

Daarmee is Quiet-teamleider Chantal van Rijswijk het roerend eens. “Onze members kunnen zich geen grote uitgaven veroorloven, dus deze kleding is zéér welkom, die gaat vast gretig aftrek vinden. En het gaat niet alleen om de geldwaarde, maar ook om het positieve effect: er verzorgd uitzien geeft veel mensen een goed gevoel, het is een boost voor je zelfvertrouwen.” 

Chantal hoopt dan ook dat meer Tilburgse kledingzaken het voorbeeld van Maeve zullen volgen. “Wij hebben veel ervaring met het eerlijk verdelen van zulke aanbiedingen, dat is voor sponsors ook vaak een belangrijk argument om ons dit te gunnen. En het komt rechtstreeks terecht bij mensen die het heel goed kunnen gebruiken.”

Bij de foto: Eva Meulesteen en Marieken van Eijl van Maeve overhandigen symbolisch het eerste kledingstuk aan Chantal van Rijswijk van Quiet Tilburg.