Ze struinen door de drukke winkelstraat van Den Bosch. Een winterjas, een paar nieuwe outfits of toch de allernieuwste voetbalschoenen? Hij twijfelt, want hij kan dit normaal gesproken niet betalen. Als je opgroeit in armoede heb je meestal geen geld om iets nieuws te shoppen.

Shoppen op ‘RED DAY’
Op vrijdag 17 september organiseerde het bedrijf ‘La Palette Rouge’ (LPR) hun jaarlijkse personeelsdag, de zogeheten ‘RED DAY’. Een feestelijke dag waarop medewerkers zich actief inzetten voor een lokaal maatschappelijke organisatie. Quiet Den Bosch heeft wéér geluk: LPR geeft voor een tweede keer Quiet jongeren (jongeren die leven in armoede) een fantastische dag. Zo mogen achttien jongeren tussen de dertien en vijftien jaar voor een flink bedrag shoppen in hartje Den Bosch, speurend naar een warme trui, een goede winterjas of toffe tekenspullen. Elke jongere gaat op pad met één LPR-medewerker.

 

Heel leuk, maar ook een beetje gek, shoppen met iemand die je niet kent

Happy Italy, happy jongeren
Afsluitend gaan de jongeren en medewerkers tafelen bij Happy Italy. De jongeren laten glunderend hun splinternieuwe aankopen aan elkaar zien, onder het genot van een lekkere pasta of pizza. Ook krijgen ze een tas vol met lekkernijen mee naar huis. Als extra verrassing: een bioscoopbon om de winterse feestdagen samen met hun familie te vieren. Kortom, een onvergetelijke dag én een succes, voor zowel de jongeren als de medewerkers van LPR. “Een hartverwarmende dag. Mooi om alle jongeren zo blij te zien met hun nieuwe aankopen”, vertelt een medewerker. “Super bedankt voor de leuke dag! Mijn zoon was helemaal gelukkig”, zegt een moeder.

La Palette Rouge

LPR – ‘La Palette Rouge’ – is een logistiek bedrijf, dat herbruikbare rode pallets levert op basis van verhuur en retournering. Door de pallets na gebruik weer in te zamelen, te repareren en opnieuw te gebruiken, dragen ze hun steentje bij aan een circulaire economie. En daar blijft het niet bij voor LPR. “Ieder jaar vieren we onze verjaardag met ‘RED DAY’. Deze dag is steeds verbonden aan een activiteit waar we iets terug willen doen voor de maatschappij. Dat geeft heel veel energie en dankbaarheid”, vertelt Louis Broeders, kwaliteitscontroleur bij LPR. De lokale sponsoractie om armoede te verzachten valt zeker in de smaak. ‘Heel erg bedankt voor deze superleuke dag’, glundert één van de Quiet jongeren. Hij toont trots zijn nieuwe voetbalschoenen.

Fotograaf – en Quiet member – Jimmy maakte bijgaande prachtige foto’s van de ‘RED DAY’.
Tekst: Lieke Bastiaansen

Quiet Den Bosch verzacht stille armoede. Met hulp van lokale sponsors, donateurs en vrijwilligers kan zij haar members (mensen die leven in armoede) regelmatig verrassen met een gratis product, dienst of extraatje. Help jij ook mee? Kijk op: https://quiet.nl/den-bosch