Quiet members. Wie zijn dat en hoe ziet hun leven eruit? Quiet stagiair Mick ging in gesprek met Mieke en kreeg een kijkje in haar leven. Mieke is 65 jaar en voormalig kraamverzorgster. Ze heeft twee dochters, twee schoonzoons en twee kleinkinderen. Door haar beroep heeft Mieke altijd de behoefte om iemand te verzorgen. Daarom doet ze nu vrijwilligerswerk zodat ze toch haar steentje kan bijdragen nu ze niet meer in staat is om als kraamverzorgster te werken.

 

 

Quiet heeft mij uit die diepe put gekregen waar ik al die tijd in vast zat.

‘Ik kwam bij Quiet Den Bosch terecht door mijn zus, Maryam, die zelf al member en vrijwilliger is bij Quiet.’ vertelt Mieke enthousiast. Maryam helpt iedere vrijdagmorgen mee met de inloopochtend met het zetten van koffie en thee voor de members. Zij haar vertelde haar dat Quiet ook een goede plek voor Mieke zal zijn. Ze is dan vaker in staat om leuke dingen te doen, zoals bijvoorbeeld naar het toneel gaan of leuke aanbiedingen krijgen van verschillende sponsoren van Quiet. Dit vond Mieke een mooi aanbod, want voordat ze member was bij Quiet had ze maar weinig te doen. Haar financiële situatie was erg slecht, omdat ze al 9 jaar niet kan werken. Hierdoor zat ze thuis maar af te wachten totdat er misschien iets zou gaan gebeuren. Door Quiet werd het weer mogelijk om af en toe ergens naartoe te gaan of een leuke aanbieding te krijgen.

 

 

Dankzij Quiet kan ik niet alleen mezelf, maar ook anderen blij maken

‘Mijn mooiste moment was het bezoek aan de Efteling. Ik mocht mijn kleinkinderen meenemen. Wat een dag! Onbetaalbaar! Zoiets is normaal vanwege de kosten niet haalbaar voor me…’ vertelde Mieke dolenthousiast. Ze vond het zo fijn om haar kleinkinderen mee te mogen nemen naar een pretpark wat normaal niet betaalbaar zou zijn voor haar. Dankzij Quiet kan ze niet alleen haarzelf maar ook anderen blij maken, waar ze normaal niet toe in staat is, en dat is iets waar ze heel veel waarde aan hecht.

Als Mieke nog iets kon zeggen tegen mensen die leven in stille armoede en nog geen member zijn van Quiet Den Bosch, zou ze graag willen zeggen dat ze niet moeten aarzelen en over de drempel heen moeten stappen. “Je wordt zo blij gemaakt met allerlei leuke dingen en activiteiten waardoor je even vergeet dat je het niet altijd even makkelijk hebt.”

Tekst: Mick Gloudemans