We hebben het al vaker verteld: de coronacrisis komt voor onze members éxtra ongelegen. Met een klein besteedbaar inkomen zijn je mogelijkheden sowieso al beperkt, en nu komen daar ook nog toenemende werkonzekerheid en de dreiging van vereenzaming bij. Dat laatste speelt nog sterker bij onze senioren, die extra op hun hoede moeten zijn voor besmetting.

Daarom is het steeds ge-wél-dig als onze signalen daarover worden opgepikt door onze sponsors. Een prachtig voorbeeld is het initiatief van Domino’s Pizza Centrum om gratis en voor niks een pizza te bezorgen bij onze 65-plussers. Omdat de collega’s van de andere Tilburgse Domino-vestigingen enthousiast meededen, kon een heel fijn aantal ouderen worden getrakteerd op een thuisbezorgde maaltijd. Vrijwilliger Lotte de Laat vergezelde een bezorgster op haar missie en maakte er een vlotte vlog van, die je hieronder kunt bekijken.

De actie werd niet alleen door de members zeer gewaardeerd, ook de bezorgers waren enthousiast. Zoals een van hen het verwoordde: “De mensen waren echt heel blij met de pizza, en ook met het gebáár. We werden zelfs diverse keren binnengevraagd. Voor mij was het echt leuk om dit zo mee te maken. Mooi om te zien hoe deze actie mensen een oppepper geeft.”

Nog meer goed nieuws: het gerucht gaat dat Domino’s Pizza ook landelijk een soortgelijke actie gaat uitvoeren, samen met Eet met je Hart.