Van 23 tot en met 25 november werd de Quiet-huiskamer door onze vrijwilligers en medewerkers omgetoverd tot een – best wel chique – winkel. Met daarin een groot aantal cadeaus die door de Sint en een aantal Pieten-in-burger bij ons waren afgeleverd. De Goedheiligman kon dit doen dankzij de bijdragen van een fijn aantal donateurs. Zij hadden – bijvoorbeeld bij het doorschenken van hun energietoeslag van 190 euro – specifiek ‘kinderen’ als bestemming voor hun gift aangegeven.

Nou, dat lieten wij – en de Sint – ons geen twee keer zeggen. De wijze grijsaard was erg tevreden over zijn inkopen en vroeg Quiet Tilburg om ze eerlijk te verdelen. En dus mochten 120 Quiet-gezinnen voor al hun kinderen tot en met 11 jaar een cadeautje komen uitkiezen.

De actie is gezien de reacties van de ouders nu al een doorslaand succes. En wat te denken van de voorpret bij alle ingewijden over de verbazing en verrukking op al die kinderkoppies, maandagavond?

O ja, een speciaal woord van dank voor de bedrijfs-Pieten van Van Spaendonck is op zijn plaats. Zij zamelden in eigen huis eigenhandig cadeaus in en kwamen ook nog helpen in de Sinterklaaswinkel.