Uit eten gaan is meestal niet weggelegd voor Quiet-members. Chris Verwoerd van het Bossche restaurant Bar35 draagt hen een warm hart toe. Een keer per maand zet hij een tafel voor zes klaar, speciaal voor Quiet-members. Voor een burger en een biertje of iets fris op kosten van Bar35. En daar genieten zowel de members als de medewerkers van Bar35 van.

Met carnaval worden er goede gesprekken gevoerd. Dat blijkt wel uit het feit dat eigenaar Chris Verwoerd zich al vanaf de start verbindt aan Quiet Den Bosch. De wortels zijn gelegd tijdens het Oeteldonkse carnaval. Chris: “Yvette Hurkens van Quiet sprak me aan. Of ik interesse had in een samenwerking. Over zoiets hoef ik nooit lang na te denken. Het is denk ik de aard van het beestje om direct aan te haken. Ik help graag anderen. Zorgen voor mensen, dat vind ik gewoon leuk. Of dat nu om een stageplek gaat, om een afgestudeerde die een baan zoekt of om een samenwerking met Quiet. Waar het kan zet ik mijzelf en mijn netwerk graag in. Zo ben ik actief bij de Dukes, de rugbyclub. Waarom zou ik mijn horecaervaring daar niet inzetten bij bijvoorbeeld kantinezaken?

 

 

Over een samenwerking met Quiet hoefde ik niet lang na te denken

Burger & bier
Zelf heeft Chris nooit echt met armoede te maken gehad. “Toch begrijp ik dat je ondanks hard werken in zo’n situatie kunt belanden. Door pech of omstandigheden. En al is Bar35 een laagdrempelig restaurant waar je voor een klein bedrag al een burger met een biertje nuttigt, dan is dat veel voor iemand die nauwelijks iets heeft. Pluspunt van onze locatie is denk ik de toegankelijkheid. De ambiance is geen sjieke toestand, maar een ongedwongen, gezellig restaurant. Members die hier aanschuiven behandelen we uiteraard als alle andere klanten. Ik denk dat we daarom altijd positieve reacties terugkrijgen. Je wilt tenslotte geen uitzondering zijn, maar je op je gemak voelen.”

De medewerkers van Bar35 halen overigens net zoveel voldoening uit deze samenwerking als de members. “Het geeft ons allemaal een goed gevoel iets voor de ander te kunnen betekenen. Voor Stichting Doe een Wens hebben we eens 50 man van een burger en een drankje voorzien. Dat is leuk om mee te maken, hoor !”

Altijd vol
Quiet is blij met Bar35. Die burger naar keuze en dat biertje, daar zijn veel mensen wel voor te porren. Dat juist een restaurant dat zo goed loopt en vaak vol zit een tafel beschikbaar stelt, siert hen. “Dat het goed loopt komt denk ik door de interessante prijsstelling. Kwaliteit voor een niet te gek bedrag. Ook onze cocktails zijn in verhouding aantrekkelijk geprijsd. Op vrijdag en zaterdag werken we met twee reserveringsrondes, waarbij we altijd nog een gedeelte voor de spontane binnenlopers vrijhouden. Maar ook minimaal een keer per maand dus die 6-persoonstafel voor de Quiet-members. En die zijn minstens zo welkom.

Bar35 is te vinden in de Lepelstraat 35 in de Uilenburg te ’s-Hertogenbosch, 073-7200877, info@bar35.nl, www.bar35.nl