Geneet van ‘t laeve zolang este kins (Sjef Diederen)
in Maastricht kennen de meeste mensen dit opbeurende liedje. Iedereen doet zijn of haar best om iets van het leven te maken. Soms valt dat echt niet mee, maar soms… valt dat helemaal niet tegen Voor 70 members van Quiet Community Maastricht was het optimaal genieten op 27 juni 2019. Zakenman Mark Kooijman had Beluga afgehuurd voor de members van Quiet.

Wat zie je er mooi uit! Weer zo’n prachtige dame! Welkom welkom, we hebben er zin in.” Hans van Wolde ontvangt de gasten allerhartelijkst waardoor iedereen zich meteen gezien en op zijn/haar gemak voelt.
Ja, de members zien er prachtig uit, mede dankzij de samenwerking met Dress for Success. De vrijwilligers van deze organisatie hadden twee dagen uitgetrokken om 32 members een mooie outfit aan te meten. Geen moeite was teveel voor de mensen van Dress for Success. Een aantal members werden op de ochtend zelf nog voorzien van professionele make-up door visagisten van het nieuwe cosmeticamerk Pune en gekapt werden door sterkapster Elle. Vervolgens gingen deze members in vol ornaat met een glimmend zwart taxibusje van de firma MT Personenvervoer naar Beluga op Plein 92. Een vorstelijke aankomst.

Locatie, locatie, locatie! Wij waren op een toplocatie.
In de binnentuin van Beluga werden we met frisse bubbels ontvangen. Al snel volgden de eerste spannende amuses. De bijzondere gerechtjes brachten het gesprek tussen de verschillende mensen soepeltjes op gang. Voor we het wisten mochten we naar binnen, in het sfeervolle restaurant waar Hans van Wolde de gasten warm toesprak. In zijn welkomstwoord noemde hij deze groep mensen het leukste gezelschap ooit voor hem.
Er volgden nog vier gerechten van heerlijke lokale producten begeleidt door bijpassende wijnen.

Wat de boer niet kent lust ie niet. Dat ging dit keer niet op. Alle gerechtjes zagen er zo aanlokkelijk uit dat je er wel van moest proeven. En het oordeel was unaniem: mieljaar wat was dat verrassend lekker allemaal!
Na het dessert genieten wij nog even na op het terras aan de Maaskant van Beluga met een goeie kop koffie.

Al dit moois was een cadeau voor Quiet en haar members van zakenman Mark Kooijman die op deze dag jarig was. Hij kon er zelf niet bij zijn maar werd vertegenwoordigd door enkele leden van zijn familie.

Quiet bedankt alle meewerkende organisaties voor deze mooie dag. Of zoals een van de members na afloop zei: “De sjoenste daag van m’n leve.”