Dinsdag 17 augustus mochten wij ons eerste, grote Quiet Nijmegen dag houden. Vonden we best spannend! We kozen voor een familiepicknick. Een dag waarop je met je hele gezin gratis kon eten, bijkomen en verschillende dingen kon beleven. Net waar je zin in hebt. Omdat het inmiddels iets meer werd dan een picknick kozen we voor de naam ‘Zomerprikkels’. Een vrije vertaling van Summer Vibes.

Hoe het begon

Daarvoor moesten we een hoop regelen.
Gelukkig konden we rekenen op de talenten van een hele hoop vrijwilligers. Zo regelde Hans een springkussen, maakte Celia een poster, belde Brigitte members om de inschrijvingen te controleren, zorgde Henk voor de muziek, schoot Mia foto’s…
Ook van buiten Quiet Nijmegen kregen we hulp. Vrijwilligers van de Lions en de Rotary kwamen ons helpen met de lunch verzorgen. Zelfs ons eigen netwerk moest eraan geloven: een aantal Quiet medewerkers nam vrienden mee om te ondersteunen.
Genoeg helpende handen dus.

Hubert

Maar waar gingen we al die mensen laten? Hiervoor konden we terecht bij Hubert. Een mooi, kleurrijk plaats, verstopt op een industrieterrein vlakbij het Goffertpark. Er is binnen en buiten plaats om te zitten, je blijft er dingen ontdekken, het personeel is super en het ziet er altijd gezellig uit. Perfect! Het feestje kon beginnen.

Zomerprikkels

Het begint al bij binnenkomst. Op de parkeerplaats voor de ingang staat met enorme letters QUIET. Via de gekleurde pijlen loop je over het terrein naar de Quiet tent. Hier word je verwelkomd door ons bestuur en krijg je meteen een handvol bonnetjes voor eten en drinken.
En dan is het ineens moeilijk kiezen. Kom je spelen in de Herman Brood Bus? Ga je boven bij de tenten kijken? Ga je eerst wat drinken? Marshmallows roosteren? Of op het springkussen? Misschien wil je wel stoepkrijten, of – Oh kijk je kan ook geschminkt worden!

Ondertussen staat fotograaf William Moore klaar om een familiefoto te maken. Ook hij is er graag bij vandaag. “Ik laat alles los hier en kijk per gezin wat past. Dat levert hele mooie foto’s op.”
Ook onze eigen fotograaf Mia is blij met de locatie. Zij legt deze dag vast. “Hier heb je niet veel nodig voor een mooie foto.”

Acts

Terwijl iedereen zich langzaam settelde, speelde Troubadour Henk gitaar. Relaxte, herkenbare muziek. Goede sfeer. Hij stopt voor het eerste optreden van de dag: Muzikale Smid Marius Broeders.
Alsof hij er altijd staat. Zijn caravan, zijn straatnaambordje, zijn tribune: hij past prima in het decor van Hubert.

Zijn act is spectaculair. Met (soms tijdens de show) zelfgemaakte instrumenten en lekker veel rook en vuur maakt Marius muziek. Hij trekt de aandacht zo naar zich toe, dat we niet eens merken dat het langzaam begint te regenen.
Omdat het inmiddels toch wel hard regent, is de film die voor nu gepland ideaal. In het theater van Hubert zijn genoeg stoelen, banken, kleden en dekentjes om gezellig samen naar de film Luca te kijken. Bonus: er is nog popcorn ook!

Afscheid

Daarna is er nog precies genoeg tijd om ergens waar het droog is nog iets te drinken en een ijsje te eten. Ook liggen er spelletjes genoeg om ondertussen te spelen, en maken we nog wat wilde busritten.
En dan is het ineens 16.00 uur. Tijd om te gaan. Omdat iedereen graag in Hubert is en ze daarom nog meer feestjes hebben vandaag, moeten we helaas inpakken. Langzaam neemt iedereen afscheid. – Oké, niet heel langzaam, want de zon is helaas alvast naar huis.

Tot slot

Wij kijken terug op een heel mooie, geslaagde dag. Ook de samenwerking met zoveel organisaties en vrijwilligers was fijn om te ervaren.
Wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Wel liefst met wat meer zon.

 

 

Deze dag is gefinancierd door de Vrienden van Quiet Nijmegen en het Oranje Fonds.

 

Zomerprikkels heeft de krant gehaald! De Brug plaatste dit artikel op hun website.

 


 

Omtrent de AVG
Met members is vooraf gecommuniceerd dat zij op elk moment mochten aangeven niet op de foto te willen. Daarnaast kregen members voor plaatsing inzage in de gemaakte foto’s. Zij zijn in de gelegenheid gesteld om (binnen 7 dagen) schriftelijk bezwaar te maken tegen publicatie. Foto’s waartegen bezwaar is gemaakt, zijn permanent verwijderd.
Correspondentie naar members