Op 6 december gaat de Sint doorgaans weer richting Spanje, maar blijkbaar is een deel van zijn bemanning in Nederland achtergebleven. Zo kregen we vanmorgen bezoek van Joost van Dijk, directeur van vanDijk Afbouwprojecten. Een echt familiebedrijf, en dat klinkt ook door in de motivatie van zijn bezoek. ”December is een feestmaand, en die vier je met de mensen om je heen. Zo gaan wij bijvoorbeeld met de collega’s en hun partners volgende week een mooi kerstdiner beleven. Maar tegelijkertijd is het goed om erbij stil te staan dat zulke dingen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.”

Vanuit die gedachte maakte Van Dijk budget vrij om ‘iets’ te doen voor mensen die het minder goed hebben. “Na een gesprek met Esther Croes van Quiet waren we er snel uit. Zij gaf aan dat voor veel mensen bij Quiet een uitstapje naar de Efteling onhaalbaar is. Nou, één en één was twee.” 

Of zeg maar tien, want zoveel feestelijk verpakte arrangementen voor een bezoek aan het pretpark kwam hij aanbieden in de Hoflaan. En daar blijft het niet bij. Joost van Dijk: “Het is belangrijk dat degenen met wie het goed gaat zich realiseren hoezeer armoede kan ingrijpen in een mensenleven. Dat wil ik ook graag aan de mensen in mijn netwerk meegeven. Wie weet op wat voor ideeën het ze brengt.”

Bij de foto: Joost van Dijk (rechts) overhandigt de Efteling-arrangementen aan René Verhoeven van Quiet.