Bij Quiet Tilburg zijn we heel dankbaar dat onze lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties ons steunen. Daardoor kunnen wij onze members geluksmomenten bezorgen, die normaal gesproken buiten hun (en ons!) budget vallen.

Neem nou de surprise die we 276 volwassen members en 60 Quiet-kids konden bezorgen dankzij een genereuze bijdrage van Stichting Armoedefonds. Daar kochten we bij de NS dagkaarten en ‘Railrunners’ van in, die we hebben verloot onder de members.

De belangstelling was namelijk erg groot, er waren ruim 500 aanmeldingen. Die respons geeft goed aan hoe bijzonder zo’n – voor anderen vanzelfsprekend – uitstapje is voor mensen die weinig te besteden hebben.

Schot in de roos

Dankzij een mooie geste van Logistic Force konden we aan deze actie nog een extraatje koppelen. Wie de leukste foto’s of filmpjes indiende, zou in aanmerking komen voor nóg een bijzondere trip: een ballonvaart.

Dat leverde inzendingen op waar het plezier van afspatte. We moesten – weer – loten om de állerleukste te bepalen. Die werd ingezonden door member Petra, die de NS-kaartjes gebruikte om een wens van dochter Lotte in vervulling te doen gaan. “Samen met mijn dochter eropuit. Ze wilde heel graag magneetvissen in de grachten van Amsterdam. Wat hebben we een superleuke dag gehad! Ze heeft veel ijzer uit het water gehaald, haar gezicht alleen al gaf een groot genot. Dank jullie wel voor het mogelijk maken van deze reis ☺️. En de ballonvaart is ook een schot in de roos: Lotte heeft het er al jaren over dat ze graag een keertje wil vliegen en dat gaat nu gebeuren. Dat is echt fantastisch.” 

Overigens: we moesten de toewijzing van de ballonvaart vervroegen, omdat het seizoen bijna afgelopen is. Binnenkort zal Lotte (12) dus nog een keertje in hoger sferen kunnen verkeren. Alleen… niet met haar moeder. Petra: “Ik heb legendarische hoogtevrees, dus ze gaat met de vriendin van mijn zoon.”