Zeker aan het begin van de coronacrisis werd duidelijk hoe belangrijk een laptop is. Huiswerk maken, thuiswerken, solliciteren, een cursus volgen. Je hebt voor alles tegenwoordig een laptop of computer nodig. Het is echter een grote uitgave, die niet iedereen kan betalen. Ook voor Quiet members, huishoudens met een krappe beurs, bijvoorbeeld. 

Zakelijke laptops schrijven bedrijven na enkele jaren af. Deze laptops, vaak nog in prima staat, komen veelal bij het afval terecht. ‘Dat kan ook anders, waarom weggooien als we er ook mensen blij mee kunnen maken?’, dacht het Bossche belastingadvieskantoor Taxperience.

Zo gezegd, zo gedaan
Het bedrijf verzamelde alle ‘oude’ laptops van haar medewerkers en zorgde dat partner IRIS one, gespecialiseerd in Moderne Werkplekken en telecommunicatie, elke laptop een nieuw leven gaf. Door ze te herinstalleren, na te kijken en op te schonen. Het resultaat: twintig laptops voor mensen die leven in armoede. En dat ze op de juiste plek terecht zijn gekomen werd duidelijk door leuke reacties als: “Ik kan mijn lessen online volgen, contact houden met mijn werkcoach en solliciteren. Ik ben ontzettend dankbaar voor de laptop. Het maakt een wereld van verschil voor mij.”

Maar hier blijft het niet bij
“De mooie reacties van members, de wetenschap dat de behoefte aan laptops groot is én wij een actieve bijdrage willen leveren aan lokale initiatieven, maakt een samenwerking met Quiet voor ons perfect! Wij kunnen de laptops opschonen en gebruiksklaar maken en Quiet kan ervoor zorgen dat ze bij de juiste mensen terechtkomen”, vertelt Rob Stolzenbach, Manager Marketing & Product bij IRIS one.

 

“Ik kan mijn lessen online volgen, contact houden met mijn werkcoach en solliciteren.”

Een nieuwe samenwerking is geboren
Zo deed IRIS one directeur Daniël Cirk onlangs een tweede donatie. Quiet Den Bosch werd wéér verrast: dit keer met veertien laptops, gebruiksklaar. En ook deze exemplaren vonden snel hun weg naar Bossche members. Zij kruipen de komende jaren achter hun laptop voor een mail, cursus, sollicitatie of om in contact te blijven met vrienden, familie en bekenden. Een nieuw leven voor een laptop, dat geeft nieuwe (digitale) kansen tegen armoede! Het geeft kansen om je te ontwikkelen en je talenten te (her)ontdekken.

Quiet Den Bosch verzacht stille armoede. Dankzij de inzet van lokale sponsors verrassen we members met een gratis product, dienst of extraatje. Quiet members zijn mensen die onder of tegen de armoedegrens leven, en dan heb je geen geld voor extraatjes. Meer weten? Kijk op: https://quiet.nl/den-bosch

Tekst: Lieke Bastiaansen