De mooiste woorden blijven vaak te lang onuitgesproken. Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? Die wijze woorden lezen we op de site van onze nieuwe sponsor DELA. Tijdens de inloopochtend van dinsdag 3 september voegden Linda Blij en Peer van Aalst de daad bij die woorden. Ze hadden voor iedere bezoeker een cadeautje in petto, een roos en een kaartje. Achterliggende gedachte: nú is het moment om een dierbare te laten weten hoe belangrijk hij of zij voor je is. Want, dat weten ze bij DELA natuurlijk als geen ander, het kan zomaar te laat zijn.

Ontroerd  

De actie viel bij de bezoekers in zeer goede aarde. “Je staat er niet altijd bij stil, maar met zo’n geste en een boodschap uit je hart kun je iemand echt een groot plezier doen. Leuk dat je zo aan het denken wordt gezet: wie wil ik nou graag een hart onder de riem steken?” aldus een bezoekster. 

Sommigen zochten het heel dichtbij, en componeerden een tekst voor een van de andere aanwezigen. Quiet-ambassadeur Eric Rugebregt was een van de gelukkigen en zichtbaar ontroerd toen hij het kaartje bij ‘zijn’ roos las. En wat te denken van de roos die Marianne, trouwe bezoekster van de inloopochtend, wegschonk? Die kreeg een ereplaats op het bureau van onze vrijwilligerscoördinator. Niet verwonderlijk, gezien de tekst op het kaartje: ‘Ik vind het geweldig dat Quiet bestaat. Bedankt voor jullie inzet.’

   

DELA Tilburg – op een steenworp afstand van het Quiet-pand aan de Hoflaan – geeft nóg meer invulling aan het goede-buurschap. Linda Blij: ”We hebben Quiet Community gevraagd om te kijken of we members die in de terminale fase verkeren nog een fijne ervaring met hun dierbaren kunnen bezorgen. Daarvoor kan een aanvraag worden ingediend, en wij gaan dan ons best doen om die in vervulling te doen gaan.”