Karin Bruers probeert al jaren om de wereld een beetje vrolijker te maken. Zij is misschien wel de bekendste Tilburger die meedoet. Voor de Quiet Community zet ze haar Sociale Salon in. Het idee kwam in haar op toen haar ooit zo sterke en moedige moeder met haar gezondheid begon te sukkelen. “Ons moeder, daar kon je niks meer mee beginnen,” vertelt Bruers. “Dementie. Ze vergat zelfs te eten. Ik dacht: sodepie, ik begin een salon! Dan is ze op d’r gemak, een dagdeel bezig, weg van huis. Naar de kapper gaan is toch net wat anders dan je moeder bij de dagbesteding afzetten. Want het is niet alleen die kapper. Aangeraakt worden, kleine gezichtsmassage, nageltjes doen, één-op-één. Door de aandacht fleurt iemand op. En als je er goed uitziet, voel je je ook beter.”

Bruers dacht meteen: als haar moeder zo verwend kan worden, kunnen anderen hetzelfde plezier krijgen. “Ik wil dat de oudjes elke week komen. Vroeger gingen vrouwen wekelijks naar de kapper. Dè was un sociale plek. Dat is voorbij. Als ze zich laten knippen, is het door een thuiskapstertje. Leuke coup soleil? Gaan ze zelf thuis pielen. Uitgroei? Dat doe je met een viltstift. Ik doe het zelf soms ook, hier, zie je dat grijs? Voor een voorstelling maak ik dat gauw even zwart.”

Bruers doet dus ook mee aan de Quiet Community. Op woensdag-middag kunnen zes oudere Quiet Members in het Duvelhok terecht voor een gratis behandeling. “Vanaf 65 jaar, maar we kijken niet zo nauw. Gezinnen mogen ook komen. Samen met sponsors ga ik dat regelen!”