In oktober 2017 beleefden we onze ‘officiële’ lancering, maar daarvoor was er natuurlijk al veel werk verzet. Dat werpt nu tal van mooie vruchten af. Een overzichtje van wat er de laatste maanden zoal tot stand is gekomen.  

De etentjes  

In het centrum van Groningen ligt ‘t Pannenkoekschip, een van de grootste klippers ooit in Nederland gebouwd. Hij ligt na tachtig jaar trouwe dienst nu als zeilvaartschip te pronken aan het gezellige Schuitendiep in Groningen met in z’n driehonderdvijftig tons ruim een gezellig pannenkoekrestaurant. Hier hebben al meerdere members heerlijk kunnen genieten van het welkomstcadeau van Quiet Groningen, een heus Piratenbanket: met het hele gezin zoveel pannenkoeken eten als je op kunt! En hoe blij zijn we met Beachclub Kaap Hoorn, die veel heerlijke diners of lunches aanbiedt aan onze members. Hetzelfde geldt voor Diner-Café Diep. Het water liep ons in de mond toen we een opsomming kregen van allerlei heerlijkheden die hier genuttigd waren. Ondertussen hebben ook restaurant Weeva en eetcafe Soof’s en Co zich met een aanbod voor gratis etentjes gemeld bij Quiet Groningen. En op de valreep van 2017 een spontaan aanbod van The Student Hotel in Groningen: behalve voor de members óók voor onze vrijwilligers een compleet verzorgde kerstbrunch!

Members ervaren een diner, samen met hun gezinnen of vrienden, als een waar geluksmoment. Ze zijn vaak jaren niet uiteten geweest, sommigen zelfs nog nooit. Fantastisch dat deze restaurants in de stad Groningen dit voor onze members mogelijk maken. Dat zij zich op deze manier inzetten voor mensen in armoede.

De vrijwilligers

Ook geweldig is dat een aantal members al vrijwilliger is geworden bij de Groningse community! De talenten van bijvoorbeeld Leticia kunnen we bij Quiet goed gebruiken. Zij hoopt als Quieteer haar Nederlandse taal te kunnen bijspijkeren en allerlei nuttige ervaringen op te doen. Member Maria houdt van poetsen, zij wil graag wekelijks het Quiet-kantoor lekker opfrissen.

Een vast team van vijf vrijwilligers heeft het Quiet-virus nu echt behoorlijk te pakken. Administratief worden klussen geklaard, nieuwe sponsors benaderd. Er wordt een fantastisch project opgezet door Quieteer Trees: een heerlijke verwendag voor een member, inclusief nieuwe kleding, schoonheidsbehandeling en fotografie. Daarnaast zijn er nog tien vrijwilligers die aanbieden ‘freelance’ karweien te doen, bijvoorbeeld bij een Quiet-event of -projecten. Al met al is het in ons kantoor bij de Voedselbank vaak een drukte van belang. Als er even stoom afgeblazen moet worden, lassen we daar graag even een Quiet-moment in…

En al die nieuwe sponsors…

De Quiet Actieweek in oktober heeft vele goede harten beroerd om prachtige aanbiedingen te doen. Er zijn allerlei nieuwe sponsors bijgekomen, zoals bijvoorbeeld een aantal coaches. Zij gaan members op een mooie locatie coachen naar een baan of hen inspireren tot een andere mindset. Voor drie members is er een interessant aanbod om de training ‘Buitengewoonzijn’ van Ingrid Koetzier te volgen, die gaat eind januari 2018 van start. Jurgen Terlouw van de Reshare Store van het Leger des Heils biedt tachtig tegoedbonnen voor kleding aan, met een totale waarde van 800 euro. En wat te denken van Marjo Jans die prachtige verjaardags- en sinterklaasdozen voor de Quiet Community maakt. En FC Groningen, dat een aantal members heeft uitgenodigd voor een geheel verzorgd wedstrijdbezoek. Zo zijn er nog veel meer, in de afbeelding zie je ze allemaal vermeldwe. We willen alle sponsoren in Groningen zéér bedanken. Het schip Quiet Groningen ligt zo al heel mooi opgetuigd in de vaart!