De afbeelding bij dit artikel vertelt eigenlijk het verhaal al. Al zolang Quiet Community Tilburg bestaat schenkt Ronde Tafel 28 jaarlijks een geheel verzorgd dagje Efteling voor maar liefst 100 personen. Natuurlijk moesten we dit jaar lange tijd de billen samenknijpen of het wel kon doorgaan. Net op tijd kwam er groen licht, zodat er op zondag 29 november alsnog 100 gelukkigen konden afreizen naar Kaatsheuvel.

Tot opluchting van de sponsors die juist in deze nare tijd onze mensen graag wat verlichting wilden bezorgen. Ronde Tafel 28, het klinkt als een geheime broederschap uit een jeugdserie. In real life is er echter weinig geheims aan, kijk maar eens op de site van de overkoepelende organisatie, De Nederlandsche Tafelronde. Maar met ‘broederschap’ en ‘jeugd’ zit je er dan weer niet zo gek ver naast. Het is een vereniging voor mannen van 18-40 jaar, die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan en zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien, zo lezen we. Een van de missieven: het versterken van het besef dat ieder op zijn eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen.

Onbezorgd genieten

En dat doen ze, met vuur & verve! Niet alleen met een financiële bijdrage; elk jaar zijn er op de feestdag zelf Tafelaars present om zeker te stellen dat de Quiet-gasten onbezorgd van hun dagje Efteling kunnen genieten.

‘Onbezorgd’ had dit jaar een extra lading, want het traditionele groepsvervoer met Quiet-bus zat er deze keer niet in vanwege de besmettingsrisico’s. Niet getreurd: ieder kreeg de reis- of parkeerkosten vergoed en bovendien ook nog een portie consumptiebonnen.

Nog zo’n verschil met andere jaren: op de foto van 2020 zie je minder mensen dan gebruikelijk. Een groepsfoto met honderd mensen op anderhalve meter, da’s een lastige, daarom volstaan we deze keer met enkele ‘bubbels’. Maar ze waren er wel alle honderd, zeker weten. En ze genoten met volle teugen van deze topactie! Dat blijkt wel uit de bloemlezing die je hieronder aantreft. In de oorspronkelijke versie van de reacties stonden overigens nog véél meer uitroeptekens.

Zeldzaam dagje-uit

Jane: “Wij hebben allemaal echt genoten van de fijne, leuke, geweldige dag die we gekregen hebben…
bedankt aan de mensen die dit voor ons hebben gedaan. Nogmaals bedankt!!”

Eefje: “Nogmaals super bedankt allemaal. Wij hebben met z’n vijven echt een toptijd gehad ondanks de kou.”

Sharmila: “Wij hebben een heel leuke en gezellige dag gehad. Heel erg bedankt voor alles.”

Christel en Bart: “Wat hebben wij vandaag een koude, maar leuke dag gehad. De kinderen hebben genoten en wij daardoor ook. Rode neuzen en koude handen en voeten mochten de pret niet drukken. Als er iets misging lag dat niet aan Quiet of de mensen van de sponsor: echt onwijs leuk gedaan en wij zijn super blij dat we mee mochten. We genieten hier nog lang van na. Dit is een uitje wat we gewoon nu echt niet kunnen financieren. Bedankt!”

Meggy: “Enorm bedankt voor de geweldige dag gisteren. We hebben genoten!! Stuur de foto’s gerust naar de sponsor, ze zeggen meer dan woorden ??. Het was een heerlijke dag, we hebben enorm genoten van dit zeldzame dagje-uit! Dank je wel maal duizend!”

Gülser: “Was verrast en blij dat we met kinderen nog iets leuks konden gaan doen dit jaar. Ondanks het koude weer (sjaal vergeten!) een heel leuk dagje gehad. Dank je wel, sponsors en iedereen die heeft meegeholpen.”

Serena: “Super leuk, de kids hebben genoten!!”

Marcia: “Was een erg leuke aanbieding. Mijn kinderen hebben een gewéldige dag gehad en wij dus ook. Nogmaals dank je wel.”

Anita: “Wat een super leuke dag! Fijn ook dat jullie dit op de koudste dag van het jaar hebben geregeld ;). Maar we hebben genoten en da’s het voornaamste. Dank je wel allemaal!”

Omar: “We hadden veel plezier, was een heerlijke ervaring. Hartstikke bedankt dat jullie dit aanbieden!”

Mandy: “Ik heb een geweldige Winterwonderdag gehad met mijn zoon!”